maanantai 19. syyskuuta 2011

Avellan: "100 parasta ruokaviiniä" (2011)

Suomalaisen viinien huipputuntijan Essi Avellanin viinikirja"100 parasta ruokaviiniä" (2011) vakuuttaa. On aina hienoa lukea kirjaa, kun huomaa jonkun todella osaavan asiansa - oli sitten kyse avaruusfysiikasta tai siivoamisen saloista.

Viinilistan alusta pongahtaa eteen Bollinger Special Cuveé. Bollinger, Bollinger? Ai, niin se James Bondin viini. Bondeillahan sitä Bolllingeria mainostetaankin. Viini-webissä joku toteaa Bollingerista, että sillä on samppanjoiden paras hinta-laatu -suhde.

Avellanin kirjan mukaan kyseinen skumpan tapainen juoma sopii monien ruokien kanssa. "Sieniruokien rinnalla Bollinger on elementissään." Viini sopii myös mm. mietojen liharuokien ja kalan kanssa. Ruokasuositus: munakokkeli tryffelin kera. (Liekö lainattu jostain Bond-leffasta?)

Se on lisäksi tarjoiltava "riittävän suuresta samppanjahuilusta tai laadukkaasta valkoviinilasista". (Ettäs sitten tiedätte senkin.)

Madame Bollingerin sanotaan sanoneen:

"Juon samppanjaa kun olen iloinen ja kun olen surullinen. Joskus juon sitä yksin ollessani. Kun minulla on seuraa, pidän sitä välttämättömänä."

(Viitaten edelliseen blogikirjoitukseen. Niin surullinen Viivi, yksinäinen Viivi kuin iloinen Viivi seurassa voi juoda tätä samppakaljaa. Bollinger ei mene koskaan hukkaan!)

     *     *     *

On kai totuuden nimissä lisättävä, ettei se James Bond tietysti juonut näitä halpoja ruokaviinibollingereita. Hän valitsi samppanjansa listan toisesta päästä, mutta näitä viinejä Essi Avellan ei esittele.

"Bond lifestyle" - sivustolta (The Real Thing) on poimittavissa sellainenkin tieto kuin että pelkästään ammuksenmuotoinen "Bollinger James Bond Champagne Cooler" maksaa noin 6 000 dollaria ja niitä on myynnissä vain 207 numeroitua kappaletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti