maanantai 5. syyskuuta 2011

Henriksen: "Suunnittele & tee. Muodikkaita päähineitä" (2010)

"Vintagetuotteet ja second hand ovat nousseet todellisiksi hiteiksi. (..) Ehkä tämä on vastareaktio massatuotannon universaalille mitäänsanomattomuudelle ja halua tuoda moderniin pukeutumiseen ripaus glamouria tai ylellisyyttä. Päähineet, ehkä enemmmän kuin mitkään muut vaatekappaleet, voivat onnistua tässä tehtävässä." Näin luonnehditaan "Suunnittele & tee muodikkaita päähineitä" - kirjan johdannossa syitä, miksi päähineitä on alettu taas tehdä ja tuunata vanhoista esimerkiksi 50-luvun päähineistä.

Päähineiden pitämiseen ja tekemiseen ei tarvita välttämättä mitään syytä. Sen voi tehdä IHAN VAIN HUVIN VUOKSI.

     *     *     *

Kirjassa kerrotaan kädestä pitäen mitä päähineiden valmistuksessa tarvitaan ja miten niitä tehdään. Esimerkiksi erikokoiset hattutukit ovat tarpeen tekopäinä, joita vasten uutta hattua voi tehdä tai vanhaa parannella. Kaavojen tekemisestä ja leikkaamisesta kerrotaan kädestä pitäen.

Erilaisia materiaaleja - jopa käärmeennahkaa - ja koristeita kuten sulkia esitellään samoin tekemisen ja muotoilun tekniikoita. Kirjassa kerotaan monista erilaista päähineprojekteista esimerkiksi vakosamettilippiksen, panamalipan ja sateenkestävän lierihatun tekemisen vaiheista.

Hattu-galleriassa on hattuja niin juhlaan kuin arkeen. Sinamay-pillerihatusta tulee mieleen 50-luvun Grace Kelly - look. Perushattua voi koristella eri tavoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti