perjantai 16. syyskuuta 2011

"HPK - Kausikirja 2010 - 2011" (2010)

Syksyllä 2010 Hämeenlinnan kaupunginkirjastoon hankittiin kolmetoista (13) kappaletta "HPK kausikirja 2010 - 2011" (2010) - julkaisua, jonka sivuista suuri osa on mainoksia. Loput sivuista liittyvät jollain tavalla alkavaan jääkiekkokauteen (mm. peliohjelma ja pelaajien esittelyt), joukkueen tilaan ja tulevaisuuteen. Lisäksi julkaisussa esitetään tilastoja edelliseltä kaudelta. Kyse on siis tiedoista, jotka vanhenevat vuodessa.

Kirjaston kolmestatoista kappaleesta viisi (5) ei ollut ollut lainassa kuin enintään yhden ainoan kerran vuoden aikana. Kausikirja luonnollisesti hankitaan kirjastoon vuosittain. Lähikirjastossani niitä oli 2000-luvulta 5-6 kappaletta. Aikasarjasta siis puuttui joitain kappaleita.

Summa summarum. Vanhoja kausikirjoja ei enää tarvita. Jos niitä oli lainattu, niitä oli lainattu julkaisun julkaisuvuonna. Ja jos joku niitä nyt sattuu jälkikäteen tarvitsemaan, asiakas saa ne maksutta pääkirjastosta omaan lähikirjastoonsa.

     *     *    *

"Kausikirja 2010 - 2011" alkaa kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin tervehdyksellä, joka ei sisällä paljonkaan faktaa. Sitä seuraa toinen tervehdys, kerhon puheenjohtajan Heikki Hietasen puheenvuoro. Sitten toimitusjohtaja Risto Korpelan vastaanvanlainen '48-tunnin puhe'. Vielä valmentajatkin kertovat omia ajatuksiaan itse kirjoittamissaan ja allekirjoittamissaan kirjoituksissa. Vaikuttaa jotenkin .. tylsältä?

     *     *     *

"Hämeenlinna ja HPK ovat erottamattomat ja kaupungin näkökulmasta merkittävä yhteistyökumppani myös kaupunkimarkkinoinnissa", kirjoittaa Hellstén.

"Niin, jos pitää isojen, hikisten raavaiden miesten äheltämisestä mustan kumikiekon perässä kalliissa kaupungin rakentamassa kaukalossa", saattaisi joku sellainen sanoa, joka ei niin paljon jääkiekosta perusta.  

En ota kantaa keskusteluun. Jokainen pysyköön pyhässä uskossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti