maanantai 5. syyskuuta 2011

OLET 25-V NAINEN. Osa 4. Yäk, Rakel! Hienoa, Rakel!

"Kirjoittamisen ihanuus" (2010) - oppaassa kehotetaan mm. eläytymään 25-vuotiaan naisen V:n elämään.

Neljäs kirjoitus on jatkoa edelliselle. Viivi ja Rakel ovat palaamassa shoppailumatkaltaan Helsingistä takaisin Turkuun.

     *     *     *

Viivin ja Rakelin Helsingin reissu ei mennyt kaikilta osin ihan putkeen. Tosin Viivi oli tyytyväinen. He olivat käyneet second hand  - sopeissa, ja Viivi oli löytänyt itselleen paljon tuunattavaa ja vielä halvalla.

Jostain syystä Viivi oli saanut jo ennen Helsinkiin lähtöä 50-lukuherätyksen. Hän halusi sonnustaa itsensä Monacon ruhtinattaren Grace Kellyn kaltaiseksi kaunottareksi. Isoäidin vintiltä hänen käsiinsä oli tarttunut tekopantterinnahkainen päähine, johon hän oli heti ihastunut. Helsingin matkaltaan hän oli löytänyt päähineeseen sopivan soikiokuvioisen mekon.

Rakel ei ollut löytänyt itselleen mitään. Hän istui yrmeänä IC-junan istuimella, ja katsoi ikkunasta ulos Helsingin rautatieasemalla. Hän toivoi, että olisi nähnyt vielä edes vilauksen jostain julkkiksesta. Forumissa eikä missään muuallakaan hän ei ollut nähnyt ketään, jonka olisi voinut hurmaavuudellaan häikäistä. Rakel harrasti Helsingin matkoilla ihmisten, lue komeiden nuorten miesten, hämmentämistä. Rakel oli poikkeuksellisen kaunis kasvoiltaan ja hoikka vartaloltaan, luonnostaan punapäinen, melkein blondi. Jos hän olisi (aikoinaan) halunnut osallistua Miss Suomi - kisoihin, olisi hän ollut ehdoton ennakkosuosikki. Mutta hän ei missään tapauksessa koskaan ollut halunnut miksikään armikuuselaksi. Naamaksi julkisuuteen. Yäk.

- Voisi olla pahemminkin. Eikös se Raamatun kaunis ja hento Rakel jäänyt vähän niin kuin Jaakobin jalkavaimoksi? Ja jumala ei antanut sille aluksi edes lasta, heitti Viivi yllättäen Rakelille. Tavallisesti Viivi vältti kaikkea mikä liittyi uskontoon, eikä hän ollut sitä koulussakaan juuri koskaan lukenut muuta kuin pakosta.

- Älä viitsi. Sitä paitsi toisena naisena olemisessa on hyvätkin puolensa. Eipä tarvitse piitata miehen jatkuvasta seksin vonkaamisesta, lataa Rakel takaisin.Niin, eikä tarvitse joka käänteessä ajatella lasten tekemistä, kun toinen tekee hommat puolesta. Raakelilla ja sen siskolla Leealla oli vielä niitä orjiakin, jotka tekivät lapsia.

- Jaa-jaa. Kaikkein järkevintä olisi kai ryhtyä lesboksi. Silloin voisi itse päättää asioistaan, eikä tarvitsisi miettiä tällaisia asioita. Sitä paitsi minä voisin ihan hyvin olla vaikka sinun kanssasi, heittää Viivi herttaisen, viettelevän katseen kohti Rakelia. Miten on?

     *     *     *

Kotona Viivi kokeilee uusinta löytöään. Hän ratkoo liian suuren mekon saumoja hieman auki ja harsii sitten uudelleen kokoon Rakelin avustuksella. - Näyttääpä se hyvältä päälläsi, iloitsee Rakel. Aito 50-luvun kaunotar, hillitty ja ruhtinaallinen. Tuon kanssa sopisivat vielä hennatut hiukset, eikö se Gracekin värjännyt niitä tummuvia hiuksiaan?

Sanoista tekoihin. Viivi kaivoi kylpyhuoneessa äitinsä hiusvärien joukosta hennapussin. - Nyt aletaan hennaamaan, sanoi Viivi nostaen kädessään olevan pussin ilmaan. - Jos niin sanot, hymyili Rakel. Puolessa tunnissa Viivin tummat hiukset olivat muuttuneet syvän punaisiksi. - Ehkei niistä ihan tällaisia pitänyt tulla, mutta ihan hyvä sävy, arvioi Viivi. - Niin minustakin. Sinusta täytyy saada kuva uusissa sotavarusteissasi. Mistä täältä löytyy kamera. - Hae Urpon huoneesta, Viivi ohjeistaa. Rakel hakee kameran.

Viivi istuutuu olohuoneen seinää vasten. Rakel kertoo miltä Viivin tulee näyttää, jotta hän näyttäisi kainolta kuninkaalliselta. He kokeilevat erilaisia asentoja ja kuvakulmia. Lopulta he ovat tyytyväisiä otokseensa. - Täytyyhän muidenkin nähdä meidän uusin luomuksemme, hykertelee Rakel. Tämä pannaan Naamakirjaan sinun profiilikuvaksesi. Ja niin he tekevät. - Hienoa, Rakel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti