maanantai 19. syyskuuta 2011

OLET 25-V NAINEN. Osa 5. Viivi on täysin tiloissa

"Eläydy 25-vuotiaan naisen elämään." Ei ihan helppo tehtävä, kun on aika paljon vanhempi mies. "Kirjoittamisen ihanuus" (2010) - oppaassa on kuitenkin tällainen tehtävä ja olen ottanut haasteen vastaan. Hyvä on. Ollaan V. niin kuin esimerkiksi Viivi Turusta tai mistä tahansa muualta Suomesta.

     *     *     *

Nuorille naisille sattuu usein paljon ja kaikenlaista mitä ei uskoisikaan. Näin myös Viiville. Hän on taitava ja armoton peluri ihmissuhteissa, mutta välillä hänellekin käy niin, että sortuu omaan näppäryyteensä.

Otetaan nyt esimerkiksi vaikka kuluva syyskuu. Viivi oli suunnitellut ankaran kostoiskun entistä poikaystäväänsä Armasta kohtaan. Raskaimmat mahdolliset aseet mitä Viivi keksi olivat käytössä. Viivin puolustukseksi on sanottava, että hän on harvinaisen kiltti ja viehättävä ihminen. Siten myös hänen keinonsa ovat sen mukaisia. Oikeastaan aika keveitä kuten esimerkiksi Armaksen Speissi-profiilin tuhoaminen kymmenine sivuineen.Sen hän teki jo aiemmin erään ystävänsä avustuksella, ja vielä kahteen kertaan.

Nössö on Armaskin. Hän ei osannut suuttua Viiville tästäkään tempauksesta. Edes siitä toisesta kerrasta, jolloin Viivi hävitti ilkeyttään hänen sivustonsa. Hän kun jostain ihmeen syystä rakastaa vittumaista Viiviään. "Jotain masokistista siinä on", miettii Armas itsekin joskus, miksei hän reagoi Viivin yllätyshyökkäyksiin. Nytkin Armas vain ihmetteli ja manasi itsekseen. "Sinne meni vaan menköön. Mitenkähän se sen muuten oikein teki? Ilmeisesti kaappasi sanasanan jollain vakoiluohjelmalla tai muulla sellaisella. Eihän se sinänsä ole kovin mutkikasta..."

Syyskuussa Armas ajatteli kohentaa hieman hiipunutta rakkauden hiillosta. "Kyllä,  hetken päästä Viivi oli liekeissä, mutta niiden liekkien sammuttamiseen tarvittiin palokuntaa." Siis kuvainnollisesti tietysti. Viivi oli nyt puolestaan kärmeissään siitä, kun Armas ei ollut alkanut tytistä Viivin edellisestä kostoiskusta vaan antoi asian vain olla. "Mikään ei ilmeisesti voi olla ärsyttävämpää", tajusi Armas aivan liian myöhään. Ja kierre jatkui.

Armas oli hyvää hyvyyttään kaavaillut vain heille kahdelle pitkästä aikaa yhteistä iltaa. Viivi oli lähtenyt syyskuun alussa Pietarsaareen opiskelemaan ja Armas oli toisella puolen jokea. Armas ilmoitti tarkan ajan milloin hän tulee ja sanoi, että oli järjestänyt Viiville mukavan yllätyksen. Viivi ei ollut korvaansa lotkauttanut Armaksen ehdotukselle, mutta oli KUITENKIN ottanut sen tosissaan.

Armas tulkitsi tilanteen tietysti aivan toisin. Hän arveli, että Viivi ei halua tavata häntä. "Okei. Olkoon sitten. Muhikoon omissa liemissään, jos niin haluaa. Muutan suunnitelmia ja olen tulematta koko Turkuun." Ja niin Armas tekikin. Viivi kuitenkin odotti Armasta, ja sai hirvittävän kohtauksen, kun huomasi tulleensa jälleen kerran petetyksi. Lue: heillä on harvinaisen usein väärinymmärryksiä yksinkertaisissa tilanteissa. Viivi oli taas TÄYSIN tiloissa - ja manasi Armaksen alimpaan helvettiin.

Viivi jopa muutti raivoissaan oman Speissi-sivustonsa taustakuvan piruksi, jonka pään sisälle hän piirsi Armaksen hahmon. Armas tulkitsi kuvan tietysti taas aivan toisin kuin mitä Viivi oli tarkoittanut. Hän otti sen syvän, pohjattoman rakkauden osoituksena, mutta ajatteli, että nyt oli parempi olla vähän aikaa sytyttelemättä uusi paloja Turkuun.

Viivi on pitkävihainen ja kestää aina viikkokausia ennen kuin tilanne taas saadaan päälle. Ja elämää voitiin jatkaa jotenkuten eteenpäin. Kun Armas ei ottanut viikkoon eikä toiseenkaan yhteyttä, Viivi kävi yhtenä iltana taas tosi kuumana ja tuhosi myös oman Speissi-sivustonsa. Nyt ei sitten kummallakaan ollut enää mitään tekemistä ainakaan vähään aikaan tässä sosiaalisessa mediassa.

Oikeasti Armas on epätoivoinen. Hän ei voi ymmärtää 25-vuotiaan naisen sielunelämää. "Miten joku voi koko ajan haluta ja olla haluamatta, samaan aikaan olla sitä ja tätä." Sitä ei Armas voinut ymmärtää. Miksei elämä voinut olla edes vähän helpompaa. Edes joskus. Tällaiset jatkuvat nujakat olivat väsyttäviä ja kuluttivat voimia, mutta mitäpä sitä ihminen ei tekisi elämänsä rakkauden eteen. Armas halusi Viivin - tai mitä vain Viivi halusi -, mutta Viivi ei tuntunut olevan tyytyväinen mihinkään. Oli niin tai näin aina oli väärinpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti