lauantai 3. syyskuuta 2011

Winther: "Librarian - kohtalon keihäs" (2004)

Nelosen lauantai-illan leffa - tai yksi niistä - oli Peter Wintherin "The Librarian - kohtalon keihäs" (2004). Elokuva on ensimmäinen kolmen seikkailuelokuvan sarjasta, jotka on tehty Indiana Jones - tyyliin. Elokuvien sankarina on kirjastonhoitaja Flynn Carsen (Noah Wyle). Toinen osa näytetään kuluvana syksynä ja luultavasti jossain vaiheessa viimeinenkin osa.

Ensimmäisessä elokuvassa kohelletaan ympäri maapalloa ja etsitään Kohtalon keihään kolmea osaa, jotka tietysti löytyvät. USA:n Oklahomasta lennetään Amazonin viidakoihin, mistä löytyy kadonnut majojen pyramidi ja sieltä vihdoin Tiibetin paratiisimaisen Shangri-Lan lamojen luostariin. Kun keihään osat ovat löytyneet ja mystisesti yhdistetty, keihäs palautetaan Metropolitan Libraryn mittaamattoman arvokkaisiin, salaisiin kokoelmiin.

Kirjastosta löytyvät Kohtalon keihään lisäksi niin Raamatun Vanhasta testamentista tuttu liiton arkki, kuningas Arthurin excalibur miekka kuin Prometheus-myytin Pandoran lipas, jotka eivät siis ole ihan tavallista kirjastokamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti