tiistai 29. marraskuuta 2011

Niipola: "Duudsonit. Jekkukirja" (2011)

"Mikä on Velmukelmu? Millaista jälkeä syntyy Ketsuppipesussa? (..)

Me opetetaan nyt sulle meirän parhaat källit. Jos luet vain yhden kirjan, lue tämä."
(Takakansi)

     *     *     *

Sisällys

- Isäntä rakentaa - Tekniikan ihmelapsi - Kunnioita isääsi ja äitiäsi - Duudsonit keittiössä - Koulussa tyhmyys tiivistyy

     *     *     *

En muista milloin olisin viimeksi nauranut niin paljon kuin lukiessani "Duudsonien jekkukirjaa" (2011). Nuorten miesten huumori on absurdiudessaan vertaansa vailla, eikä ole oikeastaan mikään ihme, että he ovat tempuillaan valloittaneet maailmaa. Duudsonien hyvyyteen on helppo uskoa, kun sen näkee silmiensä edessä kirjaa lukiessa.

Verrattuna Duudsonien videoihin, joita en pysty edes katsomaan, jekkukirja sisältää monta astetta kevyempää huumoria kuin heidän rajut live-esityksensä. Toki näitäkin performansseja löytyy esimerkiksi YouTubesta.

     *     *     *

Ensimmäinen pila, joka tuntui tajuttoman hauskalta kaikessa harmittomuudessaan, oli post-it -lappujen käyttö. 'Ala laputtaa' - niminen temppu löytyy myös tuubista. Lapuilla yksinkertaisesti voidaan laputtaa mikä tahansa kohde, ja hämmentää sillä tavoin laputettavaa. Siinä pila kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pilan tehnyt tai tehneet tietysti seuraavat tekonsa vaikutusta sopivasta piilopaikasta käsin.

Pojat lähinnä Jukka on videolla laputtanut kaverinsa Jarpin auton. Videolla on tehty vielä lisäjäynää, jollaista ei kirjassa ole tietysti kerrottu.

      *     *     *

Auton penkki on hissattu niin eteen, ettei Jarppi pääsee istumaan autoon. Jarpin ensimmäinen reaktio avattuaan auton oven oli odotusten mukaisesti
- Voi s**a, manaa Jarppi yrittäessään vetää etupenkkiä taaksepäin. Lappuihin hän suhtautui vielä pelkällä hämmennyksellä.

Ruuvilla on estetty, ettei penkin liikuttaminen tapahdu kädenkäänteessä. Saatuaan penkin paikoilleen Jarppi kiskoo ärtyneenä kaksin käsin lappuja auton tuulilasista. Suurimman osan erivärisistä post-it -lapuista hän jättää autoon.

Kun Jarppi saa vihdoin autonsa käyntiin ja liikkeelle, pakoputkeen pantu pilli saa auton ujeltamaan hillittömästi.

Auton lähtiessä liikkeelle Jukka tulee esiin piilosta ja huutaa Jarppia, joka hetken päästä ilmeisesti pysähtyy, mutta mitä sitten tapahtuu, sitä ei näytetä... Ilmeisesti ensin on käsikähmä ja sitten hillitöntä nauru ja sanailua puolin ja toisin.

Linkit

Piilokamerapäälliköt ep.1 Källikoulu: POST IT-källi 
Ovatko Duudsonit syyllisiä laputusbuumiin?

JATKUU...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti