perjantai 23. joulukuuta 2011

OLET NUORI NAINEN. Osa 21. Viivin rakkaus- ja vihakirjeet Armakselle

Viivi kirjoitti Armakselle parin vuoden aikana lukuisia kirjeitä, joiden mukana hän lähetti kuvia itsestään, jotka puhuivat paljon enemmän kuin Viivin sanat. Eroottisia kuvia? Niitäkin. Hän kuvasi itseään milloin morsiamena, milloin jumalattarena, milloin minäkin. Jopa kaltoinkohdeltuna Maria Magdalenana, langenneena naisena ja kerran sulautuneena yhteen Armaksen kanssa.

Kuvia ei Armas voi valitettavasti tähän profiiliin panna - ja kirjeiden sisällöstä hän kertoo ulkomuistista. Kirjeet Viivi erään kerran suutuspäissään hävitti. Yhden riidan päätteeksi. Samalla kuin Armaksen Speissi-sivuston.


Rakkauskirjeiden lisäksi Viivi lähetti tulikivenkatkuisia vihakirjeitä, joissa hän uhkaili Armasta, milloin mafialla milloin poliisilla, milloin milläkin. Itselläänkin ja kaveriporukallaan.

    *     *     *

Ensimmäinen kirje, jonka Armas muistaa, liittyy kuvaan, jossa Viivi seisoo itsevarman näköisenä nojailemassa uuden asuntonsa ovenpieleen. Hän on heittänyt toisen jalan toisen yli siten, että hän seisoo yhden jalan varassa ja toisella jalalla hän hakee miellyttävän tasapainon olemiseensa.

Toinen käsi on lonkalla kuin Puupään Justiinalla ja toisessa kädessä on höyryävä kahvikuppi aistikkaassa asennossa. Viivin takana on valossa kylpevä keittiö, johon tulee valo ikkunasta.

Kuva on otettu eteisestä ja Viivi seisoo keittiönoven pielessä. Hänen vieressään etuoikealla on matala eteisen pöytä, jonka päällä on jokin pehmolelu. Viivi kertoi myöhemmin, että siinä istui hänen nallensa vahtimassa sisääntulijoita ja ulosmenijöitä.

     *     *     *

Armas, 
tässä minä olen sellaisena, jollaisena minä haluan esitellä itseni sinulle ja jollaisena minä haluan sinun muistavan minut ja jollaisena itse näen itseni. Tässä minä olen valmiina mihin tahansa mitä elämä tuo eteen. Haluan katsoa avoimena eteenpäin.

Armas,
en tiedä tapaammeko koskaan ja tuleeko sinusta ja minusta ystäviä, mutta tällainen minä olen. Ihan tavallinen nuori nainen. Kaikki mitä minä olen, on tässä silmiesi edessä. Silmäsi voivat ottaa
minut vastaan niin halutessaan. Annan itseni sinulle näyttöruudun pikseleinä niin kuin kenelle tahansa muullekin, joka on minusta kiinnostunut.

Armas,
tiedän miten kovasti haluat tavata minut, mutta se on mahdotonta. Minä en vain pysty. Usko kun sanon,  että se mitä sanon ja se mitä teen, eivät ole aina samoja asioita. Voin kohdella sinua kaltoin, mutta se ei merkitse sitä, että olisit jotenkin ansainnut sellaisen kohtelun.  Siksi kehotankin sinua välttämään minua, jos se suinkin on mahdollista. En tule olemaan reilu ja oikeudenmukainen sinua kohtaan.
 

Armas,
minä olen tietyllä tavalla paha, mutta minä olen myös hyvä. Minussa ovat vahvoina molemmat puolet, ja se miten toimin on hyvän ja pahan tuolla puolen. Siksi minun sanojani ja tekojani voi olla vaikea ymmärtää ja hyväksyä. Minä koettelen sinua, testaan millainen olet, mutta sen ei tarvitse johtaa mihinkään. Pilailen kanssasi, leikittelen ja teen kaikkea hullua. Sellainen minä olen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti