keskiviikko 11. tammikuuta 2012

HARJOITUS 8 - "Mieliala kirjoittaessa" (Cameron)

Julia Cameronin "Tyhjän paperin nautinto. Tie luovaan kirjoittamiseen" (2004) harjoitukset helpottavat kirjoittamisen aloittamisessa.

     *     *     *

HARJOITUS - 'Mieliala'

"Erehdymme usein kuvittelemaan, että meidän on oltava oikeassa vireessä voidaksemme kirjoittaa. Totta puhuen kirjoittaa voi millä tuulella tahansa.

Valitse tilanne, johon suhtaudut selvästi tunnistettavalla mielellä tai tunteella. Esimerkiksi sinun ja kumppanisi seksielämä sujuu poikkeuksellisen hyvin. Astu tunnelmaan tai tunteeseen ja kirjoita vapaasti. Kirjoita sitten muutoksesta, jonka kirjoittaminen aiheutti mielialassasi. Ole tarkkailija. Raportoi kokemuksestasi."


Kuvittelen Cameronin esittämän tilanteen. (En ole hyvä tällaisessa, sillä en ole aiemmin kirjoittanut tällaisista asioista.) Minulle seksiä paljon tärkeämpi asia on, että saan katsella rakastani, tuntea hänen tuoksunsa ja lämpönsä. Ehkä hyväillä hänen ihoaan, pitää häntä kädestä hänen istuessaan pöydän toisella puolella. Antaa suudelman poskelle tullessani sisään ja lähtiessäni ulos. Kuunnella hänen ääntään sivusta, kun hän juttelee muiden kanssa, ja katsoa hänen liikkumistaan väkijoukon keskellä, mistä hän erottuu helposti muista. Nauttia hänen naurustaan tilanteissa, joissa muut eivät näe mitään humoristista, jopa järjettömistä, yllättävistä raivokohtauksista.

Rakastaan voi katsella, vaikka ei häntä näkisikään. Minulla on arkkityyppinen kuva mielessäni rakkaastani. Näen hänet mielessäni halutessani, mikä saa minut yleensä hyvälle tuulelle. Hän on osa minua, kietoutunut mieleeni ja kaikkeen mitä minussa on.

Pieniä seikkoja särähtää sarjana tajuntaani. Hänen kasvojensa kesakot kesällä. Luomet eri puolilla vartaloa, selässä. Kauniisti kaartuvat rintansa ja pienet vaaleat nänninpäät. Kaunis ja jäntevä naisen vartalonsa.Ujo hymynsä.

MUUTOKSET. En ollut aiemmin ajatellut ääneen tai muutoinkaan tietoisesti tätä asiaa. En tiedä aiheuttiko se minussa mitään muutosta. Kenties jotain. Mielessäni oleva kuva kohteesta tarkentui, kun yhdistelin tiedonjyviä. Ehkä kuvittelu teki rakkaani minulle läheisemmäksi kuin mitä hän oli ollut aiemmin. Mieleni katsoi ja kosketteli häntä toisin kuin ennen. Sopivan etäisyyden päästä, loukkaamatta hänet yksityisyyttään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti