maanantai 9. tammikuuta 2012

OLET NUORI NAINEN. Osa 23. Viivi Isiksenä

Isis istui huoneessaan kuvan alla josta ei voinut erehtyä. Sarvet ja auringonkehrä ovat suurimman jumalattaren tunnuksia.

Isis on pukeutunut punaiseen juhla-asuun. Hän on hieman levoton, mikä on epätavallista, sillä tavallisesti Isis ei päästä itseään tällaiseen tilaan vaan rauhoittaa mielensä parantajan taidoillaan.

Isis sivelee oikean käden etusormella kaulassaan olevaan tyet-korua, jota kutsutaan Isiksen solmuksi. Koru on sama, jonka kuolleet ottavat mukaansa tuonpuoleiseen jatkaakseen elämäänsä siellä. Koru symboloi elämää ja elämän jatkuvuutta. "Kuolleiden kirjassa" kerrotaan amuletin suojelevan Suurinta kaikista, ja se ajaa pois kaikki, jotka haluavat hänelle jotain pahaa.

Isis nousee ylös ja ojentaa itsensä suoraksi, kääntää päänsä sivulle ja ottaa seitsemän askelta sivulle kohti mustaa sohvaa, jonka oikeaan reunaan hän istuutuu. Hänen edessään on pöytä, jossa on kaksi viinilasia. Lasit ovat tyhjiä.

Isis istuu suorana ja tuijottaa eteensä. Hän hengittää rauhallisesti kuin miettien jokaista vähäisintäkin elettään. Hitaasti hän kääntää katseensa sohvaan, jossa ei istu ketään hänen lisäkseen. Sitten hän kääntää päänsä takaisin eteenpäin ja purskahtaa itkuun. Isis peittää kasvot käsillään.

Isiksen puoliso on kuollut.

Isis tietää, että elämä jatkuu. Hän itse symboloi elämää ja sen ikuista kiertoa. Hän, suurin kaikista, Suuri Jumalatar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti