perjantai 27. tammikuuta 2012

OLET NUORI NAINEN. Osa 24. Viivi Isiksenä (jatkuu)

"Oi minun sydämeni, minun sydämeni, älä todista minua vastaan", lausuu Nella keskittyneenä esitykseensä. Hän kuvittelee olevansa Osiriksen edessä, jossa hänen sydäntään juuri punnitaan.

Nellalla ei ole päällään kuin valkoinen lakana, johon Viivi on suunnannut sinisen valon. Nuoret naiset ovat tyhjässä teatterissa, jossa ei ole kuin heidän henkiolentonsa. Kenties joitain vainajien henkiä ja jumalia lukuunottamatta.

Kehosta ja varjosta he ovat luopuneet matkalla Lännen maahan. Kosmos on heidän näyttämönsä - ja he ovat sen suurimpia diivoja, jotka esittävät näytelmäänsä vain itselleen.

Kummatkin ovat keskittyneitä tilanteeseen. Taustalla soi hiljainen musiikki. Nella tanssii hitaasti huojuen, lausuen samalla ääneen Kuolleiden kirjan loitsuja. Suitsukkeiden punaiset päät hehkuvat Nellan takana.

Viivi jättää valon ja kameran paikoilleen, jotka hän on suunnannut Nellaan ja astelee rauhallisin askelin, samassa rytmissä, jossa Nella liikkuu, Nellan luo. Hän nostaa Isiksen vaatteen ylös ja menee sen alle ja kietoutuu yhteen Nellan kanssa. Suutelee sitten tämän kehoa, alhaalta ylöspäin. Ensin varpaita. Lopulta suoraan suulle minkä jälkeen hän jää tanssimaan Nellan kanssa lakanan alle.

Muutaman minuutin, pienen ikuisuuden päästä, Viivi hivuttautuu pois sinisen vaatteen alta samalla tavoin kuin oli sinne tullutkin. Nella jää tanssimaan itsekseen. "Ei ole kukaan kuolevainen nostanut minun huntuani", lausuu Nella dramaattisesti madaltaen ääntään ja nauraa ääneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti