tiistai 17. tammikuuta 2012

"Samettipuutarha. Erotica" (2011)

"Samettipuutarha on kokoelma naisten kirjoittamia laadukkaita eroottisia novelleja. Vedenneito kohtaa vampyyrin, lomareissullaan polulta eksyvä lenkkeilijätär päätyy viinikellarin isännän hoteisiin ja opettajatar ottaa nuorenmiehen tiukkaan jälki-istuntosessioon. Tarinoissa halut kohtaavat estottomasti ja nainen tietää mitä tahtoo.

Fantasioissa on aistillisen kihelmöivää tunnelmaa mutta myös suorasukaista ja kiihottavaa toimintaa. Samettipuutarhassa kukat aukeavat nautinnollisen raukeisiin hetkiin.
" (Takakansi)

     *     *     *

Jos nämä tekstit ovat suomalaisten naiskirjoittajien kirjoittamia, jää miettimään millaista heidän seksielämänsä oikein on. Tarinoiden kuvaus on uskomattoman karua ja suoraviivaista, ja jopa niin epäuskottavaa, että niitä ei voi ottaa tosissaan kuvauksen naturalistisuudesta huolimatta. Eroottisia novelleja nämä eivät mielestäni ole ennemmin keskinkertaista pornoa.

Suurin osa tarinoista ei liity mitenkään toisiinsa, mutta kirjasta erottuu kaksi kirjoitusten ryhmää: Angelika - ja Conan-barbaari - novellit, jotka tuntuvat aika naiiveilta. Kenties tarina on helpompi kertoa, kun se on etäännytetty, johonkin outoon aikaan ja paikkaan.

Luulen, että tähän kirjaan tulee suhtautua niin, että kyse on kokeellisesta teoksesta. Lukiessa syntyy vaikutelma, että kirjoittajat ovat saaneet ohjeen, että toimintaan on ryhdyttävä viimeistään toisen sivun lopulla - ja tästä on pidetty kiinni. Novellit ovat suhteellisen lyhyitä. Kun hommat on hoidettu, se on siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti