torstai 28. kesäkuuta 2012

Haughton: "Voi sinua, Sulo!" (2012)

Sulo-koira jää yksin kotiin ja lupaa isännälleen Herra Hyypälle olla kiltisti. Koti on täynnä erilaisia houkutuksia, eikä Sulo voi niitä vastustaa! Ja mitä kaikkea Sulo sitten tekeekään... Voi sinua, Sulo! (Takakansi)

      *     *    *

Sympaattinen lastenkuvakirja herra Hyypästä ja hänen koirastaan Sulosta, joka on saanut ihastuneen vastaanoton ainakin aikuisilta.

Kirjassa on huikea värimaailma ja hellyyttävät kuvat Sulo-koirasta, joka yrittää olla kiltti, mutta se osoittautuu vaikeaksi maailmassa, jossa on paljon houkutuksia.

Ainoa mikä mietityttää, aikuista, on herra Hyyppä, joka on pieni vihreä mies. Luultavasti lapset eivät ihmettele paljon koiraansa pienempää miestä. Ja onhan Sulokin punainen.

     *     *     *

Tarina on suoraviivainen. Herra Hyyppä lähtee käymään ulkona ja kehottaa Suloa olemaan kiltisti. Itsevarman näköisenä Sulo vastaa olevansa kiltisti.

Mutta kuinkas sitten kävikään.

Ensin Sulo syö täytekakun, sitten ajaa kissaa takaa ja lopuksi vielä kuopii kukkamullat. Sulo tietää että nyt ei mennyt kaikki ihan putkeen. Kun herra Hyyppä tulee kotiin, hän ei ole vihainen Sulolle, mutta Sulolla on huono omatunto ja se pyytää anteeksi.

Sitten he lähtevät ulos. Nyt Sulo onnistuu välttämään samat kiusaukset kuin mitä oli kotonakin. Mutta sitten vastassa on roskapönttö, josta Sulo tykkää enemmän kuin mistään muusta. - Mitä Sulo tekee. Se jää vastausta vaille. Viimeisessä kuvassa Sulo katsoo kaihoisasti lukijaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti