perjantai 26. lokakuuta 2012

de Musset: "Gamiani eli kaksi rajatonta yötä" [1833]

"Gamiani – kaksi rajatonta yötä" on vuonna 1833 salanimellä julkaistu eroottisen kirjallisuuden klassikko.  Pariisilaisyleisölle ei jäänyt epäselväksi, kuka oli tekijä: Alfred de Musset (1810-1857). Kuviteltiin myös, että kertomus oli kirjoitettu yhdessä runoilijan biseksuelliksi tiedetyn rakastajattaren George Sandin kanssa. Myöhemmin sitä taas pidettiin kostona Musset'n jättäneelle, miehen vaatteissa kulkevalle Sandille.  Kerrotaan, että teoksen syntyyn liittyi vedonlyönti: Tekijä väitti kykenevänsä kirjoittamaan eroottisen kertomuksen, jossa ei ole yhtäkään kliseistä kuvausta eikä puuduttavan ikävää seksisanastoa. Teoksen kieli on ylä- ja alatyylin riemukasta vaihtelua, väliin vihjailevaa ja nyansoitua, väliin taas naturalistisen raakaa. (Savukeitaan sivusto)

     *     *     *

Ilmestyessään Alfred de Mussetin kirja oli laitonta kirjallisuutta, minkä kirjailija vankilatuomion uhallakin kirjoitti. Tällainen kirja ruokkii mielikuvitusta monellakin tavalla ja lukija jää miettimään, mikä tänä päivänä saisi samanlaisia reaktioita aikaan. Paradoksi tietysti on, että kirja oli aikansa bestseller, jota sekä myytiin että kopioitiin kädestä käteen. Se mikä oli kiellettyä kiinnosti.

Kirjan on arveltu viittaavan Alfred de Mussetin ja George Sandin suhteeseen. Kirjan minä-kertoja on ikään kuin kirjailija itse, joka kuikuilee Alcide-salanimen takaa. Kirjan miesten-kanssa-frigidi kreivitär Gamiani on puolestaan Sand.

Näiden kahden hahmon lisäksi kirjassa on kamarineito Julie, jonka kanssa Gamiani piehtaroi ja nuori ystävätär Fanny, jonka kreivitär viettelee, ja jonka kanssa myös Alcide harjoittaa seksiä vieläpä samaan aikaan.

      *      *     *

OSA 1. Tarina alkaa sillä kun nuori Fanny joutuu jäämään yöksi itseään paljon vanhemman ystävättärensä Gamianin luokse.  Yöpuulle painutaan heti tarinan aluksi ja vaatteita aletaan kiskoa päältä rivakkaan tahtiin. Alcide on piiloutunut pukeutumishuoneeseen, josta salaa tarkkailee naisten touhuja ja kuvaa mitä he tekevät ja puhuvat.

Fanny teatraalisesti vastustelee Gamiania, mutta on koko ajan leikissä mukana. 

Fanny: Mikä teidän on! Hyvä Jumala! Madame! Mutta tämä on hirveää! Minä huudan, päästäkää... Pelotatte minua. (..)

Gamiani: Fanny, ota minut! Ota kokonaan! Tule, tässä minä olen! Tämä, tämä on nautintoa... Kuinka sinä vapiset, lapsi... Ahaa! Sinä alat antautua...

Aikansa katseltuaan naisia Alcide menee päästään pyörryksiin ja tulee naisten leikkiin mukaan.

Heittäydyn kauniin Fannyn päälle aivan alastomana, purppuranpunaisena, hirmuisena.

Hetken kuluttua  koko kolmikko on toistensa kimpussa, Fanny tyydyttää Gamiania samalla, kun Alcide touhuaa Fannyn värkin kanssa. Ja lopulta kaikki jäävät väsyneinä makaamaan toinen toistensa päälle.

Sitten kolmikko alkaa kertoa toisilleen tarinoina ensimmäisistä hekumanhuipuistaan. Gamianin täti oli käyttänyt häntä hyväkseen, ja vienyt tämä luostariin, jossa munkit olivat joukkoraiskanneet tytön. Fanny puolestaan kertoo, miten hän löysi kehonsa 15-vuotiaana ja tyydytti itseään yksin kotonaan ja sai orgasmin. Alcide onanoi öiseen aikaan yksin ulkona ja hänellä oli samaan aikaa hurjia fantasioita, mistä hän kertoo muille.

     *      *      *

OSA 2. Jonkin ajan kuluttua ensimmäisestä yöstä Gamiani tunkeutuu illalla Fannyn makuuhuoneeseen, ja sama kuvio toistuu. Tälläkin kertoo Alcide tirkistelee naisia, mutta nyt hän pysyy koko ajan piilossa, ja tyydyttää itseään katsellessaan naisia. 

Olin menettämässä järkeni. Pillastuin kokonaan, raivoissani tartuin itseeni kourallani, tunsin kuinka koko miehen voimani liikkui vimmatusti puristettujen sormien välissä.

Toisin kuin edellisellä kerralla Gamiani käyttää nyt suurta tekopenistä, jolla tyydyttää Fannyn kyltymätöntä halua. Samalla he juovat viiniä, mikä kiihottaa entisestään.  

[Gamiani] oli polvillaan asettelemassa hirmuista instrumenttiaan ja heilutti sitä uhkaavasti. Nähdessään tämän, Fannyn kiihko yltyi kaksinkertaiseksi.

Kaikki huipentuu yllättäen siihen, että Fanny kuolee myrkytettyyn viiniin. Gamiani ei halunnut antaa enää Fannyä Alcidelle vaan halusi pitää hänet vain itsellään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti