maanantai 28. tammikuuta 2013

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 121: "Nainen narahti rattijuopumuksesta..."

Usein poliisiuutisia päivälehdestä lukiessa jää miettimään, mitä näiden hutaistujen juttujen takana oikein on muuta kuin päivystävän poliisin ja rikosuutisia kirjoittavan toimittajan omaa asenteellisuutta ja hurskastelua omalla lainkuuliaisuudellaan.

Tänään yksi Hämeen Sanomien jutuista alkaa ilmoituksella, että nainen narahti rattijuopumuksesta ajettuaan päihtyneenä aamuyöstä keskussairaalan päivystykseen. Vahingossakaan ei kerrota MIKSI nainen ajoi päihtyneenä päivystykseen. Olisiko hänelle kenties ollut jokin syy ajaa puoli neljältä aamulla sairaalaan vai ajoiko hän sinne muuten vain humalassa ehkä yksinäisyyttään tai luulotautisuuttaan?

Joka tapauksessa nainen jäi yöksi sairaalaan, joten joku todellinen tai kuviteltu syy sairaalan tulemisella oli. Mietin mm. hoitohenkilökunnan moraalia tässä tilanteessa. Olisiko ollut parempi, että nainen olisi jäänyt  kotiin ja kuollut sinne? Olisiko hoitohenkilökunta ottanut tällöin vastuun tapahtuneesta? Tuskin.

Jos kyse olisi ollut siitä, että nainen olisi kieltäytynyt auttamasta jotain toista henkilöä vastaavanlaisessa tilanteessa, hän olisi saanut mitä luultavimmin syytteen heitteillejätöstä tms, jos hän olisi ilmoittanut, ettei voinut auttaa, koska oli juovuksissa.

      *      *      *

Tietysti aina voi kysyä myös, miksi tällaista sosiaalipornoa harrastetaan? Miksi pitää ilkkua sillä, että joku on jäänyt kiinni rattijuoppoudesta (tällaisessa tilanteessa). Eikö se ole jonkin sortin matalaotsaisuutta ja moukkamaisuutta? Lukijat saavat tuntea tällaisia juttuja lukiessaan olevansa hyviä tai ainakin parempia ihmisiä kuin ne joista jutuissa kerrotaan.

Kenties nainen pahoitti mielensä tästä jutusta, ja koki sen epäoikeudenmukaiseksi ja ilkeäksi juoruiluksi. Hän saattaa jopa kokea toistuvan kirjoittelun tapauksesta henkilökohtaiseksi ajojahdiksi, jossa stalkkereina ovat toimittajat ja poliisit, jotka pyrkivät hänen mielestään vahingoittamaan hänen elämäänsä ja mainettaan.

Luulen että jos nainen voisi sanoa jotain lehtikirjoituksen perusteella hän sanoisi: Fuck off!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti