keskiviikko 29. toukokuuta 2013

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 179: "Vain kaksi onkijaa - ja yksinäinen heinäsorsa"

Hikisen iltapäivän päätteeksi syöksyin suoraan laiturin päästä veteen. Tosin niin teen aina muutenkin. Hyppään suoraan veteen miettimättä. Joskus pimeässä mielessäni käväisee, miten olisi saattanut käydä, jos edessä olisi ollut esimerkiksi vene, jota en huomannut...

Kun tulin rantaan, laiturilla onki kaksi miestä. Tunnistin heidät heti venäläisiksi, vaikka en tiedä mistä. Toinen onki toisella puolen laituria ja toinen toisella puolen.

Riisuuduin toisen miehen viereen ja menin laiturin päähän. Vilkaisin taakseni ja huomasin toisen miehen menevän toisen viereen, ja he vaihtoivat keskenään muutaman sanan. Puhuivat venäjää.

Ranta on toisinaan keskikesällä täynnä virolaisia ja venäläisiä
perheitä rinta rinnan. Suomen kieltä ei juuri kuule ja vielä vähemmän ruotsia ja savoa. Talosssani ja läheisissä kerrostaloissa asuu useita rakennusmiehiä, joista jotkut ovat tuoneet perheensäkin Suomeen, ainakin kesäajaksi.

Vesi oli tänään lämpöisempää kuin yhtenäkään aiempana päivänä tähän asti. Viime kesänä kesäkuun puolivälissä vesi oli vasta yhtä lämmintä, joten toukokuu on ollut todella lämmin. Kenties kaikkien aikojen lämpimin niin kuin tämänkin päivän radion säätiedotuksissa todettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti