torstai 30. toukokuuta 2013

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 180: "Tänään naiset vavan varressa kiinni"

Tänään ilta kymmenen aikaan, kun aurinko oli jo laskemassa, rannalla oli jälleen  onkijoita. Tällä kertaa kolme suomalaista naista. Kolme komeaa blondia, äiti teini-ikäisine tyttärineen.

Juuri kun astuin laiturille toinen tytöistä sai kalan, hän kysyi äidiltään hei mikä tämä on. Toinen tyttö päätteli kalan koosta, että se on varmaan salakka. Äiti näki heti, että se on pieni särki. Sanoin ohimennessäni, että särjeltäpä se näyttää hyvinkin.

Niemen nokassa naiset iltaongella.
Naisilla ei ollut mukana matoja. Itse asiassa en edes tiedä, mitä he käyttivät syötteinä. Juttelivat keskenään, että mistähän saisi matoja. Sanoin, että rannalla on paikka josta voi lapioida. Äiti sanoi tietävänsä paikan mutta siellä ei ollut lapiota. Naiset kuitenkin lähtivät hetken kuluttua, ennen kuin olin ehtinyt edes hypätä järveen, onkineen matoja etsimään.

Kuvien välillä on vain sekunteja.
He kävelivät läheisen niemen nokkaan, ja toinen tytöistä alkoi onkia siellä. Toinen tyttö ja äiti lähtivät etsimään matoja. Äiti ilmeisesti löysi lapion ja jätti tytön kaivamaan matoja, ja käveli itse toisen tytön luo. Lähtiessäni rannasta äiti ja tytär huutelivat kaukaa toisilleen. Tyttö oli ilmeisesti äidin mielestä turhan hidas, mutta tyttö huusi vastaan, että kyllä täällä jotain on. Äiti pyysi häntä tuomaan syötit, että he pääsisivät onkimaan.

En tiedä mitä sitten tapahtui. Särjen saanut tyttö näkyi nostavan järvestä myös toisen kalan. Muut eivät siihen mennessä olleet saaneet vielä mitään. En tiedä myöskään mitä he kaloilla tekivät. Mukaansa he ne joka tapauksessa ottivat. Epäilen että olivat kissakaloja. Mitäpä sitä särjillä muuta tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti