perjantai 27. syyskuuta 2013

Lambert: "Urban legends : Bloody Mary" (2005)

Iltana jolloin juhlitaan lukiolaisten (high school) valmistumista kolme nuorta naista päästää laulullaan, joka on oikeastaan loitsu, vapaaksi vuonna 1969 väkivaltaisesti samana päivänä samassa koulussa kuolleen Verisen Maryn hengen, mistä on kohtalokkaita seurauksia. (IMDb)

     *     *     *

Kolme nuorta naista ja kolme poikaa ovat tietämättään vuosikymmeniä sitten Maryn tappaneen ja kaksi muuta raiskanneen jalkapallojoukkueen viiden jäsenen jälkeläisiä. Mary haluaa herättyään kostaa tekojen tehneiden miesten jälkeläisille kaiken silloin tapahtuneen - ja kostaakin.

Lopulta nuorista vain yksi eli Samantha selviää hengissä. Hän löytää - Maryn opastuksella - tämän muumioituneen ruumiin koulun varastosta ja kuljettaa sen hautausmaalle, mikä lopulta rauhoittaa Maryn.

Samanthan apuna puolestaan on hänen veljensä David, ja heitä puolestaan avustaa ainoa vielä hengissä oleva nainen vuoden 1969 kaltoinkohdellusta kolmikosta, tummahipiäinen ikihippi Grace. Grace jopa pelastaa Samathan hengen hautausmaalla.

     *      *      *

Elokuvan juoni on yksinkertainen. Kun kolme nuorta naista Samantha ja hänen ystävänsä Pam ja Heather vahingossa manaavat Verisen Maryn henkiin, viidestä nuoresta yksi toisensa jälkeen alkaa kuolla - jonkin kaupunkilegendan mukaisella tavalla. Näistä legendoista nuoret keskustelivat samalla, kun manasivat Maryn esiin.

Ensin kuolevat pojat. Roger käristyy solariumiin, kun Mary sorkkii säädintä. Tom virtsaa suurjännitejohtoon, kun Mary kytkee virran päälle. Ja Buck löytää koiransa hirtettynä vaatekaapista ja kuolee itsekin Maryn kuolettavaan suudelmaan. Heatherin poskeen kaivautuu yön aikana hämäkki, jonka jälkeläiset tuhoavat hänet.

     *      *       *

Elokuva on tietysti pinnallinen, mikä ei tee siitä huonoa, ja viihdyttävä. Kaupunkilegendat panevat aina kysymään, mikä niitä synnyttää ja pitää hengissä jopa vuosikymmeniä.

Kyse on tietysti kauhun synnyttämästä nautinnosta, ja vanhojen kummitusjuttujen modernisoinnista. Usko kummituksiin on ehkä vanhinta uskoa, mitä ihmisillä on ollut, uskoa vainajien henkien vaellukseen ja vaikuttamiseen. Ihmisen elämiseen jossain muodossa vielä kuolemansa jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti