lauantai 28. joulukuuta 2013

Olsson: "Akvaariorakkaus" (1993)

"Akvaariorakkaus" (1993) on Claes Olssonin ohjaama suomalainen elokuva, joka perustuu Anna-Leena Härkösen romaaniin "Akvaariorakkautta".

Elokuva kertoo tarjoilijasta Saarasta (Tiina Lymi), joka on seksuaalisuudestaan tietoinen ja sillä miehiä härnäävä. Saara tapaa toimittajan nimeltään Joni (Nicke Lignell), jonka luokse hän muuttaa asumaan.

Joni yrittää parhaansa mukaan tyydyttää Saaran seksuaalisesti, mutta Saara ei kykene mm. väkivaltaisten lesbo-fantasioidensa takia saamaan orgasmia. Yrittäessään selvitä tilanteesta, Saara ryhtyy lyhyeen suhteeseen toisen miehen kanssa. (Wikipedia, IMDb)

     *     *     *

Jonin ja Saaran suhde vaikuttaa lähinnä säälittävältä. Saara on pakkomielteinen seksinsä kanssa, ja he yrittävät kaikenlaisia temppuja. Elämä pyörii pelkästään Sen ympärillä.

Mikään ei kuitenkaan auta, ei kallis korsetti ja väkivaltainen pano takaapäinkään, mistä Saara fantasioi. Lopulta parin välit kiristyvät äärimmilleen, kun Saara haukkuu Jonin huonoista panoista. 

Lopulta Saara on ihan sekaisin ajatustensa kanssa, ja Jonin ehdotuksesta pari päätyy pitämään breikkiä suhteessa jonkin aikaa. Lyhyt suhde Raikan kanssa ei sekään miellytä vaativaa nuorta naista.

Ja Saara palaa Jonin luo akvaarioonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti