lauantai 28. joulukuuta 2013

Yskowitz (alias Vatanen): "Somea somelaisille" (2013)

– Saammeko esitellä: sosiaalisen median asiantuntija Kaarim Z. Yskowicz!
– Karim. Ihhanaa olla taalla.
– Sinä olet siis kirjoittanut oppaan Suomesta?
– Kullah, somesta.
– Niin siis Suomesta?
– Ei, ei, sosiaalisesta mediasta. Koska ma olen huolissani uhtesta asiasta.
– Mikä se on?
– Sa tietat, somen kieli on huvin vaikeaa jopa meille somelaisille.
– Hyvin vaikeaa?
– Huvin.
– Hyvin.
– Erittain vaikeaa jopa meille aikuisille somelaisille, puhumattakaan lapsista tai ei-somelaisista. Ma haluan auttaa ihmisia ummartamaan somea, ja somelaisuutta.
– Mitä sinä haluat kertoa somesta?
– Some on tautellinen, ihhana paikka. Me kaikki olemme tasa-arvoisia somessa. Mutta se voi toimia vain, jos me kaikki kunnioitamme toistemme hashtagia, aikajanaa, statusta ja albumia. Ne on niinko kummenen kaskua.
– Kymmenen käskyä.
– Kaskua.
– Käskyä. Kasku on jotain hauskaa.
– Kulla, some on hauskinta koko maailmassa!

Näppärässä oppaassa sosiaalisen median maailmaan koko kansan Karim Z. Yskowicz käsittelee tärkeitä asioita kuten tietoturvaa, tekijänoikeuksia ja eri verkkoyhteisöjen ominaisuuksia unohtamatta sosiaalisen median netikettiä. "Somea somelaisille" (2013) tarjoaa oikeaa asiaa hauskassa paketissa. Hahmon takana on näyttelijä Jussi Vatanen. (Schildts & Söderströmin sivusto)

     *     *     *

"Putouksesta" - ja kohta "Kummeli V:sta" (2014) - tutuksi tullut näyttelijä Jussi Vatanen on tekaissut huumorikirjan, jossa suomalaisia mätetään kaksin käsin, enkä ole vakuuttunut siitä, että tällaisia kirjoja täytyy markkinoille tuupata. Jos rasismi on rikos, niin tällaisesta kirjasta syyte lähtee. Tosin kummallisesti suomalainen oikeuslaitos katsoo pärstäkertoimen mukaan keille syytteitä lähettelee. Juutalaisvitsejä tms on kenen tahansa Matti ja Maija Meikäläisen turha lähteä julkisesti kertoilemaan (ainakaan omissa nimissään), vaikka ne olisivat juutalaisten itse itsestään kertomia hauskoja tarinoita.

Toisaalta on myös niin, että poliisit ja syyttäjät ovat tänä päivänä turhan herkkähipiäisiä. Onhan myös niin, että maassa, jossa perustuslaki takaa sananvapauden, pitäisi voida puhua mistä tahansa asiasta miten tahansa kenen tahansa kanssa. Ovathan puheet aivan eri asioita kuin teot. Elämme kuitenkin sikäli suvaitsematonta aikaa, että kaikki eivät saa sanoa suutaan puhtaaksi. Esimerkkinä tästä persut blogeineen. Eipä heidän roskaposteistaan ole oikeasti kelleen haittaa ja kuka tahansa voi aina vastata paskapuheisiin. Enemmän haittaa on provosoivasta sensuurista ja oikeuden päätöksistä niin sananvapaudelle kuin itse asialle, jota muka ollaan puolustamassa. - Keskustellen asiat olisivat ehkä ratkaistavissaa, ei koskaan tuomitsemalla ja kieltämällä! mikä ei poliisivaltioon tietysti sovi, mitä kohti ollaan ilmeisesti vauhdilla menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti