sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 77 -

CC by  Mimmi Lithen - Carpe Diem
Heitin äsken talviturkin, mikä oli tietysti ihan pakko tehdä tällaisena kevätaamuna. Olisin voinut tehdä sen eilenkin, mutta päivä kului niin nopeasti että äkkiä huomasin olevan ilta ja pimeää.

Rannalla liikuskeli muitakin ihmisiä mm. kasikymppinen ukko, joka istui viereiselle kivelle, jossa istuin, ja alkoi ladata piippuaan. Oli vasta muuttanut Katumalle. Juteltiin niitä näitä, ja hän poltteli piippunsa loppuun. Samalla panin simmarit jalkaan ja kävin kokeilemassa miltä rantavesi tuntui varpaissa. Aivan rantavesi oli ehtinyt hieman lämmetä, eikä se tuntunut ainakaan jäiseltä.

Muutama harmaalokki istuskeli meitä vastapäätä rantakivilla naamataulu rantaan päin. Kun rantaan tuli naapuritalon vanhus poikansa kanssa, lokit saivat ihmisistä tarpeekseen, lehahtivat lentoon ja laskeutuivat vähän matkan päähän järvelle.

Poika laskeutui laiturille polvilleen ja kokeili miltä vesi tuntuu, sanoi sen olevan kylmempää kuin uimahallin kylmäaltaassa. Äitinsä arveli, että ehkä 5-6 -asteista. Hän oli yksi niitä naapuritalon ikäneitoja, jotka kävivät vielä myöhään syksyllä järvessä niin kuin minäkin, tosin eri aikaan. Toisinaan töistä tullessa tai päivällä saatoin nähdä naiset rannassa. Itse käyn uimassa joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

     *     *     *

Siinä seisoskellessamme laiturilla kuulin ensimmäisen kerran kuikan äänen järveltä .. ja toisenkin. Ihan kuin  kuikkapari olisi tunnistanut vanhan tutun vastarannalta. Toinen kuikista tuli jopa aika lähelle rantaa meitä kohti ja sukelsi sitten keskelle järveä.

Nainen kertoi vuosien varrella nähneensä jonain vuonna kymmenenkin kuikanpoikasta, missä täytyy olla jo kaksi poikuetta yhdessä. Kerroin nähneeni pari päivää aiemmin telkkien etsivän pesäpaikkoja - ja niitähän ei aivan uimarannan lähellä ollut. Nainen tiesi parikin paikkaa, missä telkille oli tehty pesiä.

En uinut vedessä montaakaan vetoa, kunhan heitin sen turkkini pois. Mietin kuitenkin, että olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa veteen, sillä kyllähän kylmäänkin tottuu. En ole mikään avantouimari, ja pidän vähän lämpöisemmästä vedestä. Toisella kerralla kun menin veteen sukelsin, vesi tuntui pitkästä aikaa hyvältä.

1 kommentti:

 1. TODISTUKSENI

  Kiitos artikkeli! Se koskettaa syvästi sydäntäni, koska olen viime aikoina käynyt läpi jotain vastaavaa asiassa. Nimeni on Anna Anderson Iso-Britannia, en koskaan usko rakkauteen loitsuja kunnes koen tohtori Samuel Oduduwa temppeliin, ja kun hän heittää rakkauden loitsu minua, minun Ex aviomies, joka jätti minut ja 2 lapsemme on 3 vuotta kutsui minut anteeksi kipu, että hän on aiheuttanut minulle ja tähän päivään asti elämme onnellinen perhe, jos tarvitset oikea paikka ratkaista ongelmasi i neuvoja voit ottaa yhteyttä DR ODUDUWA SAMUEL on oikea valinta. Hän on hieno mies, joka on loitsuja vuosien kokemuksella, ja hänen loitsu on ehdottomasti haittaa ilmaiseksi. hän loitsuja eri tarkoituksiin, kuten:

  (1) Jos haluat ex takaisin.
  (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
  (3) Haluat edistää omassa toimistossa.
  (4) Haluat naiset / miehet juosta jälkeen.
  (5) Jos haluat lapsen.
  (6) [Haluat olla rikas.
  (7) Et halua sitoa miehesi / vaimo olla sinun ikuisesti.
  (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
  (9) Herbal hoito

  Ota hänet tänään: dr.oduduwasamuelhightemple@gmail.com

  Ystävällisin terveisin,
  Anna Anderson.
  dr.oduduwasamuelhightemple@gmail.com

  VastaaPoista