maanantai 28. huhtikuuta 2014

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 82 -

CC by  Mimmi Lithen - Carpe Diem
Nykyään on tapana näyttää sarjoja pikauusintoina. Yksi tällainen sarja oli sunnuntaina Yle Femiltä tullut "Toisaalla - Big in Japan" (2010). Sarja koostui 6:sta 1/2 tunnin ohjelmasta, jotka olivat tehty kotivideo-tekniikalla.

Kaksi suomenruotsalaista nuorta aikuista, mies (Johannes Östergård) ja nainen (Nina Ijäs), kiersivät Japanin ristiin rastiin. Nytpä ei sitten tarvitse itse harkita tällaista reppureissua. Se tuli virtuaalisesti tehtyä. Tosin ehdin nähdä vain kolme viimeistä jaksoa, kun sattumalta avasin TV:n oikeaan aikaan.

     *     *     *

Sarja oli ennen muuta autenttisuutensa ja rosoisuutensa takia herkullista katsottavaa. Ninan ja Johanneksen matkaa seurattiin hyvin läheltä - ja syntyi ainakin sellainen vaikutelma - että juuri mitään sensuroimatta. Seksikohtaukset oli kuitenkin selvästi leikattu pois.

Katsojan oli helppo samastua matkalaisiin, ja seurata tilanteita autossa, junassa, laivalla vuorotellen Ninan ja Johanneksen silmin - kummalla kamera nyt sattui olemaan kädessä.

     *     *     *

Jälkikäteen oli mahdollista palauttaa tapahtumia mieliin ikään kuin itse olisi ollut matkalla mukana. Kuvitella miltä tuntui pulahtaa merenrannassa olevaan kuumaan lähteeseen, rikinkatkuiseen, kivistä kyhättyyn altaaseen, jonka reunojen yli loiski viileää vettä Japaninmereltä.

Tai miltä tuntui nukkua teltassa pohjoisessa Hokkaidon saarella autiolla leirintäalueella, niinikään merenrannassa, kun ulkona satoi rankasti vettä niin kuin syksyllä on tapana. Ja miten tulikaan ratkaistua ongelma, jonka Johannes aiheutti itsepäisyydellään. Hän kun oli varma, että leirintäalueella on aina keittokatos, josta löytyy astioita, mutta tältä leirintäalueelta niin kuin ei muiltakaan niitä kuitenkaan löytynyt. Mutta Johannes ei tietysti nytkään myöntänyt olevansa väärässä, mikä Ninaa suunnattomasti ärsytti, minkä hän sanoi myös ääneen. Mutta pahemmilta riidoilta vältyttiin, ainakin kameran edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti