lauantai 10. toukokuuta 2014

Liebesman: "Texasin moottorisahamurhaaja – pahan alku" (2006)

Kaksi veljestä Dean ja Eric ja heidän tyttöystävänsä Bailey ja Chrissie ajelevat pitkin Teksasin valtateitä hieman ennen kutsuntoja Vietnamin sotaan - ja ajavat rajusti tieltä ulos. Paikalle osuu paikallinen sheriffi, joka paljastuu välittömästi psykopaatiksi, joka ampuu paikalle ennen häntä ehtineen motoristi-tytön. Tapahtumasta alkaa kauhutrilleri, joka huipentuu yhden nuoren Chrissien pakomatkaan. Epäonnekseen moottorisahamurhaaja istuu takapenkillä. (IMDb ym)

     *     *     *

"Teksasin moottorisahamurhaaja – pahan alku" (2006) on amerikkalainen kauhuelokuva, joka tarjoaa taustoja"Texasin moottorisahamurhat" (1974, 2003) -elokuville ja elokuvan jatko-osille. 

"Pahan alku" kertoo ennen muuta moottorisahalla heiluvan Leatherface Hewittin tarinan ja miten hänen perheensä ajautui tilanteeseen, jossa he lopputekstien mukaan olivat tappaneet vuosina 1969-1973 yhteensä 33 ihmistä ja pistelleet heitä poskeensa ennen kuin jäivät kiinni.

Leatherfacen tarina kaikessa yksinkertaisuudessaan on siinä, että hänen äitinsä oli teurastamolla töissä - ja kuoli synnytykseen. Kasvoiltaan epämuodostunut lapsi jätetään jäteastiaan, josta sen löytää yksi Hewittin perheen jäsenistä. Ja hänestä tulee yksi sukurutsaisen perheen jäsen.

Nuorena aikuisena Leatherface, oikealta nimeltään Thomas, työskentelee samassa teurastamossa kuin äitinsä ja toinen perheen jäsenistä Charlie Hewitt. Sitten teurastamo menee konkurssiin, ja perheeltä menee toimeentulo. Heidän on keksittävä jotain, mistä alkaa vähitellen perheen kannibaali-elämänvaihe. Aiemmin opittuja taitoja sovelletaan luovasti uudessa tilanteessa.

Ensin pistetään lihoiksi paikallinen sheriffi Winston Hoyt, ja Charlie alkaa esiintyä paikkakunnalla sheriffinä, missä roolissa tuoretta lihaa on aina tarjolla. Moottorisahan Thomas varasti lähtiessään teurastamolta, mitä hän alkaa käyttää uudestaan kotiteurastamolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti