torstai 15. toukokuuta 2014

Raimi: "Spider-Man 3" (2007)

Outo musta organismi toisesta maailmasta sitoo Peter Parkerin (= Hämähäkkimies) itseensä ja rappeuttaa myös hänen mieltään. Samalla hän taistelee uusia vihollisia ja kiusauksia vastaan ja muuttuu mustan aineen ansiosta kostonhimoiseksi ja mustasukkaiseksi. (IMDb)

Peter Parker on onnistunut löytämään tasapainon yksityiselämänsä ja sankarielämänsä välillä ja aikoo nyt kosia Mary Janea. Hän on menettänyt parhaimman parhaimman ystävänsä Harry Osbornin, joka luulee Peteriä isänsä murhaajaksi, ja hautoo avointa kostoa.

Yhtenä iltana maahan tulee meteoriitin mukana mustaa symbioottia. Peterin nukkuessa symbiootti siirtää itsensä Peterin ruumiiseen ja muuttaa hämähäkkipuvun mustaksi. Peter huomaa, ettei ainoastaan puku ole muuttunut vaan myös hänen voimansa ovat kasvaneet. Musta puku muuttaa Peterin mieltä ja tekee hänestä väkivaltaisemman. Elokuvan lopussa Hiekkamies ja Venom, Hämähäkkimiehen siihen asti pahimmat viholliset liittoutuvat maksaakseen kalavelkansa Peterille. (Wikipedia)

     *     *     *

Free lance -valokuvaaja Peter Parker (Tobey Maguire) elää kaksoiselämää, sillä hän on yksi amerikkalaisen populaarikulttuurin supermiehistä Hämähäkkimies. Muista supersankareista poiketen Hämähäkkimies, ainakin tässä versiossa, on jopa hieman tyhmä myöhäisteini, joka ei ymmärrä kaikkea sen kummemmin ihmissuhteista kuin siitä miten yhteiskunta toimii. Lisäksi ihmiset yleisesti tietävät, että Parker on juuri Se, mikä oikeastaan tekee tarinasta aika epäuskottavan, vaikka aseidensa kanssa pelleileviin sankareihin mm. sotasankareihin uskoisikin. - Hämähäkkimies kuvaamassa - Hämähäkkimiestä... Joku ei tässä kuviossa ihan toimi.

Enemmän kuin hämyhäkistä pidin hänen tyttöystästään M.J.stä eli Mary Janesta (Kirsten Dunst), joka oli enemmän arkielämän sankari kuin poikaystävänsä. Hän saa supersankarinkin tajuamaan, että ... että hän on vain ihminen... tai siis supersankari. Oli miten oli M.J. tuntee itsensä itseään täynnä olevan narsistin kanssa yksinäiseksi, ja lopulta - ainakin hetkellisesti - jättää Peterin.

Kun lopussa Peter hämyhäkkinä pelastaa M.J.:n Venomin (Topher Grace) verkoista keskellä New Yorkia, pari taas löytää kuin salamaniskusta toisensa. Pitäisin enemmän vaihtoehtoisesta lopusta, jossa M.J. olisikin valinnut poikaystäväkseen toisen sankarin Harry Osbornin (James Franco) alias Haltijan (New goblin).  - Ilman Harryähän Hämähäkkimies ei olisi pärjännyt kamppailussa kahta muuta synkkää sankaria Venomia ja Hiekkamiestä vastaan mihin elokuva huipentui.

     *     *     *

"Hämähäkkimies 3" on toisinaan hauska, ehkä tahattomasti, kun Peter Parker pahiksena (= vieraan organismin vaikutuksesta, symbiootti) kulkee pitkin kaupungin katuja. - Tulee jopa vaikutelma, että tuollainenhan sen Parkerin oikeasti pitäisi olla, eikä sellainen nyhverö jollaiseksi hänet on tehty, joka ei saa tilaisuuden tullen sanaa suustaan vaan hoitaa asiasta raa'alla Hämähäkin voimalla.

Ei ollut mitenkään yllättävää, että M.J. jossain vaiheessa hakee lohtua Harryltä, kun Peteristä ei ole muuhun kuin itsensä ihailemiseen ja naisten naurattamiseen. Pahin flobbaus elokuvassa on kuitenkin tappaa Harry, Hämähäkkimiehen pahin, potentiaalinen kilpailija niin supersankarina kuin suhteessa M.J.:hin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti