tiistai 6. toukokuuta 2014

RUNO ON VAPAA. Osa 179: "Pieru pimeässä - Fart in the Dark"


Folkloristi Mark Barber kertoo kirjassa "Urban legends Uncovered - Reloaded!" (2006)
mm. siitä, miten modernit kansantarinat voivat olla myös humoristisia. Useinhan tällaiset urbaanit legendat ovat ehkä ennemmin pelottavia tai kauhistusta herättäviä. Kymmenkunta tarinaa n. 250 kirjassa on kuitenkin otsikon 'Koominen helpotus' alla. Tarinoista ensimmäinen on  'Fart in the Dark' eli Pieru pimeässä.

On helppo aavistaa, mistä tässä tarinassa saatta olla kyse. Toisin sanoen on keksittävissä ns. prototarina tai -tarinoita, jotka useasti toistettuna voivat muuttua legendoiksi. Koskaan ei voi etukäteen tietää, mikä tarina tarkalleen ottaen on sellainen, että se alkaa elää ihmisten mielissä ja kertomissa tarinoissa omaa elämäänsä.

      *     *     *

Pieruun, pieremiseen liittyvät häpeäntunteet. Kuvitellaan esimerkiksi n. 25-vuotias nuori nainen, joka tapaa elämänsä miehen. Mitä hän ei ensitreffeillä missään tapauksessa halua tehdä tai mitä hän haluaa välttää? Varmasti tahatonta pierua. Pieru on siitä ongelmallinen, että se vaikuttaa kahteen eri aistiin mahdollisesti samalla kertaa eli pieru voi päästää äänen ja se voi haista. Kenties ääni on siinä mielessä pahempi, että hajun voi panna helpommin viereisessä pöydässä istuvan naisen tai miehen nimiin tai sitten se vain leijuu jostakin juuri tähän pöytään.

Tämä tarina liittyy tavalliseen, amerikkalaiseen ydinperheeseen, jossa on ainakin mies ja vaimo. Miehellä on syntymäpäivä, jota hän tahtoo juhlia kotona vaimonsa kanssa. Lounaalla hän oli työkavereiden kanssa juonut jotain vettä väkevämpää, mikä alkoi velloa hänen vatsassaan hänen ajaessaan autolla kotiin.

Kotona vaimo oli ottamassa miestään vastaan - ja antoi tälle pusun poskelle ja toivotti hyvää syntymäpäivää. Sitten hän kehotti miestään panemaan siteen silmilleen, sillä hänellä oli miehelle yllätys. Vaimo kuljetti miehen olohuoneeseen ja pani hänet istumaan sohvalle. Samassa puhelin soi mihin vaimo vastasi.

Mies ei voinut enää pidätellä pieruaan vaan päästi kunnon töräytyksen, kun kuuli vaimon lähteneen huoneesta. Äänen lisäksi pieru haisi mädälle kananmunalle. Joka tapauksessa pieru helpotti miehen oloa ja hajukin häipyi vähitellen. Maha mylläsi kuitenkin edelleen ja hän päästeli tasaiseen tahtiin uusia pieruja. 

Muutaman minuutin kuluttua vaimo palasi takaisin ja kysyi mieheltä, ettei tämä vain ollut tirkistellyt. Mies vastasi ettei ollut. Sitten nainen otti siteen miehen silmiltä, ja samalla 12 vaivautunutta ihmistä hänen ympärillään huusi: Yllätys, yllätys! 


      *     *     *

No, jotain tällaista tapahtui myös runon naiselle. Hän oli ensimmäistä kertaa juuri sen edellä mainitun miehen kanssa sängyssä, kun kriittisellä hetkellä naiselta pääsi armoton pieru, orgasmin aikana. Mies säikähti yllättävästä äänestä niin paljon, että hänellä lerpahti siihen paikkaan - ja ensimmäinen yhdyntä oli sitä myöten piloilla.

      *     *     *

P-RUNO

(Alkuun voimakasta, vapautunutta naisen pierun ääntä hyvään seksiin liittyvän voihkinan keskeltä.)

Sanoja ei tähän (p-)runoon
tarvita.

Teot puhukoot puolestaan.

(Loppuun vielä pieni, haiseva törähdys.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti