lauantai 17. toukokuuta 2014

RUNO ON VAPAA. Osa 185: "Tanssiva typerys..."

Twerkkaus

Rytminen vartalon alaosien (= lantio, takapuoli) liikuttelu rivolla (= seksikkäällä) tavalla, jonka tarkoituksena on  katsojien kiihottaminen tai viihdyttäminen.

(Urban Dictionary)

Twerkkausko rikollista toimintaa? (Huhu)

Väite: Twerkkauksesta on tullut ongelma DeQuincyn pikkukaupungissa Louisianassa, minkä takia viranomaiset ovat tehneet siitä laitonta.

Alkuperä: 17.9.2013 pantiin jakeluun lehdistötiedote Internetin kautta, jossa väitettiin, että DeQuincyn kaupunki oli tehnyt twerkkauksesta laitonta, ja säännön rikkojia rangaistaisiin 30 päivän tuomiolla paikallisessa vankilassa.

Kaupungin pormestari Maynard Wilkens tiedotteen mukaan oli kertonut CNN-uutiskanavalla, että twerkkauksen kielto tulee voimaan keskiyöllä.

Wilkensin kerrottiin sanoneen, että twerkkaus uhmaa kristinuskon opetuksia. Muualla maassa pormestarin mukaan on pantu pää pensaaseen, sillä seksi ennen avioliittoa on syntiä. Tanssia ei kuitenkaan kielletä DeQuinceyssä kokonaan vain tietynlainen rivo tanssi, jossa kehon alaosia heilutellaan säädyttömästi.

Lehdistötiedote oli helposti tunnistettavissa huijaukseksi. Mitään tiedotetta ei oltu koskaan tehty, eikä CNN siten ollut siitä myöskään mitään kertonut. Tiedotteessa mainitut henkilöt pormestari Maynard Wilkens ja sheriffi Bobby Joe Williams eivät myöskään ole todellisia henkilöitä.

Pieni vain 4 000 asukkaan kaupunki on ollut samaan aikaan kolmen vastaavanlaisten huhun ja huijausyrityksen kohteena.

(Snopes.com)

Twerkkaus-huijaus N:o 2

Viime vuoden lopulla oli myös toinen twerkkaus-huijaus, joka meni läpi jopa CNN:ssä ja monilla muilla uutiskanavilla.

Jimmy Kimmel teki show'taan varten lyhyen YouTube-videon, ja katsoi mitä tapahtuu. Videota ei millään tavoin markkinoitu vaan katsottiin mitä tapahtuu. Ja kaikkien hämmästykseksi alle viikossa videon näki noin 9 000 000 ihmistä.

Kimmel paljasti huijauksen show'ssaan yhdessä Daphne Avalon (Caitlin Heller) kanssa, joka oli se joka twerkkasi videolla. Idea oli yksinkertainen. Keksitty henkilö Caitlin ikään kuin kuvasi omaa twerkkaustaan - ja pani videon sitten YouTubeen.

Ensin hän twerkkasi tavanomaisella tavalla, ja sitten seisoi käsillään ovea vasten - ja tanssi takapuoli ilmassa. Kesken tanssin joku avaa oven, ja Caitlin kaatuu päistikkää edessä olevan matalan pöydän päälle, jolla on kynttilä, joka sytyttää Caitlinin housut palamaan. Muutamassa sekunnissa paikalle ilmestyy mies, joka sammuttaa naisen vaahtosammuttajalla.

     *    *     *

P-RUNO

Oot sexi-gööl
Oot sexi-gööl
Oot sexi-gööl
Ou, jee

Sä kuuma oot
Sä kuuma oot
Sä kuuma oot
Hot, hot

Saat housus palamaan
mut palaamaan
mut palamaan
Ou, jee

Sä tulessa oot
Sä tulessa oot
Sä liekeissä oot
Oot, oot

Mä sammutan sut
Mä sammutan sut
Mä vaahdotin sut
Joo, joo.

Sä twerkkasit niin
Sä twerkkasit niin
Sä twerkkasit niin
Et', voi.

Ilman housuja oot
Nyt housuitta oot
Sä housuitta oot
Hah! Haa

Linkki:

How to Twerk | Club Dance Moves. YouTube
Jimmy Kimmel Reveals: "Worst Twerk Fail EVER - Girl Catches Fire" Prank. YouTube 
Twerk Helsinki Mestaruuskilpailu 2014. YouTube 
Twerky Jerk. Snopes.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti