lauantai 24. toukokuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 316: "Lomailua 2"


Juuri mikään ei ole muuttunut edellisen bloggauksen jälkeen. Joten lukemisen voi jättää tähän, jos on jotain järkevämpää ja mielekkäämpää tekemistä kuin turhan tuijottaminen.

Ainoa mitä tänään olen yrittänyt tehdä, on ollut sen miettiminen, miten hypertekstirakennetta voisi hyödyntää lyhytproosan esittämisessä. Kovin paljon en saanut vielä aikaan...

     *     *     *

Parista hellepäivästä on seurannut se, että järvivedet ovat ennentuntumattoman lämpöisiä. Viime vuonna juhannuksen jälkeen oli näin lämmintä. Ja se näkyi tänään myös rannassa. Samat lapset jotka olivat aamulla rannassa, olivat rannassa vielä viiden jälkeen. Varmaan olivat käyneet välissä kotona syömässä ja päiväunilla ym., mutta ranta veti lapsiakin vastustamattomasti puoleensa.

Utelias kuikka uiskenteli lähettyvillä, mutta väenpaljous rannalla piti otuksen turvallisen välimatkan päässä. Sen teki selvästi mieli tulla lähemmäksi. Rohkeus ei vain riittänyt.

    *     *     *

Päivällä pyöräilin torin ohi,  joka oli täynnä porukkaa sekin, vaikka lämpöä oli varmasti yli 30 astetta. Lapsille oli monenlaista ohjelmaa, kaksi pomppulinnaakin, joten myös torilla yli pieniä lapsia vanhempineen liikkeellä. Esiintymislavalla soitettiin taustamusiikkina jatsia. Kahvikatosten alla olevat pöydät olivat täynnä ihmisiä. Ranskalaisia herkkuja pullistelevat kojut houkuttivat minut ostamaan melkein kilon eri tavoin marinoituja oliiveja. Nam.

    *     *     *

Uintitekniikkakurssista on ollut ilmeisesti ainakin jonkin verran hyötyä - ja iloahan siitä ilman muuta on ollut. Kroolaaminen sujuu huomattavasti sujuvammin, ja hengityskin alkaa vähitellen kulkea niin kuin pitääkin eikä ilma lopu kesken. Ehkä kohta saan kroolattua satasen putkeen ilman pysähdystä.

Ehkä yllättäen rintauinti on ollut hankalin laji, koska minulla on ollut viime vuosina ongelmia jalkojeni kanssa. Tällä hetkellä jalat tuntuvat toimivan niin, että oikeiden uintiliikkeiden tekemistä voi taas harjoitella.

Nautin suunnattomasti porskuttamisesta - ja jos sitä voi välillä kutsua uimiseksi - hyvä niin. Tällaisilla säillä ei mikään ole parempaa kuin päästä milloin tahansa pulahtamaan järveen - ja uimaan parikymmentä rentoa vetoa järven selälle päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti