keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Webb: "The Amazing Spider-Man 2" (2014)


Peter Parker eli se Hämähäkkimies antaa köniin joukolle superroistoja, jotka mystinen Oscorp-yhtiö on lähettänyt häntä vastaan. Peterin elämä mullistuu tämänkertaisten seikkailujen aikana täysin. Hän saa mm. epämiellyttävää tietoa vanhemmistaan ja tyttöystävälle käy köpelösti. (IMDb:tä mukaillen)

"The Amazing Spider-Man 2" (2014) on Marc Webbin ohjaama yhdysvaltalainen supersankarielokuva, joka perustuu Marvelin sarjakuvissa esiintyvään supersankariin Hämähäkkimies. Elokuva on jatko-osa elokuvalle "The Amazing Spider-Man" (2012). (Wikipedia)

     *     *     *

Tällaiset elokuvat eivät todellakaan viihdytä minua, mutta puoliväkisin raahauduin katsomaan tätä Marc Webbin uusinta leffaa "The Amazing Spider-Man 2" (2014). Ja kyllähän tämän katsoi. Muutamat 3D-tehosteet olivat oikein vaikuttavia, ja saivat aikaan vatsanväänteitä. Perusteetonta äksöniä ja väkivaltaa oli kuitenkin liikaa, joka ei vienyt tarinaa mihinkään suuntaan.

Hahmojen latteus oli hyvin häiritsevää, mutta on kai vain yritettävä pitää mielessä, että elokuvien kohderyhmänä ovat lähinnä teini-ikäiset pojat. Tosin tunnen yhden 25-vuotiaan nuoren naisen, joka on vannoutunut Hämähäkkimies-fani, mitä minun on aika vaikea ymmärtää, mutta jokin näissä supersankareissa vetää puoleensa. Teini-iän ohittaneille elokuvat lienevät kuitenkin lähinnä nostalgiaa lapsuuden sarjakuvainnostuksesta.

     *     *     *

Tässä "Hämmästyttävässä Hämähäkkimiehessä" Peter Parkerin vastustajaksi nousee Electro-niminen hahmo, joka ei itseasiassa ole ainakaan aluksi mikään roisto vaan tavallinen sähköinsinööri Max Dillon, ehkä tunnetasolla hieman jälkeenjäänyt, yksinäinen mies, joka ei ymmärrä ihan kaikkea mitä ympärillä tapahtuu.

Dillon ei ole kuitenkaan ihan turha jäppinen, sillä hän on suunnitellut New Yorkin sähköverkkoja, jotka hän Electrona sanoo ottavansa takaisin itselleen. Hän ikään kuin imee verkosta sähköä itseensä, mikä myös koituu hänen kohtalokseen, sille Electro lopulta ylikuormittuu - ja räjähtää niin kuin yliladattu akku tms.

     *     *     *

Toisena vastustajana on Oscorp-yhtiön perustajan poika Harry Osborn, jonka kaveri Peter Parker oli lapsena ollut, mutta he eivät olleet tavanneet 8:aan vuoteen ennen isä-Osbornin kuolemaa. Osbornin miehillä on perinnöllinen sairaus, joka johtaa heidät Parkereita, aikoinaan myös Peterin isää Richardia, vastaan. - Oscorp-yhtiö on kehittänyt tulevaisuuden teknologiaa, jotka ovat ratkaisu niin sairauteen kuin taistelussa lakia ja oikeutta (?!) puolustavaa Hämähäkkimiestä vastaan.

Samalla tavoin kuin Peter Parker muuttuu aina halutessaan supersankariksi, näin käy myös Harry Osbornille ja hänen hahmonsa on Vihreä menninkäinen / Vihreä velho. Kumpiakin käännöksiä 'green goblin' -nimityksestä on käytetty.

     *     *     *

Elokuvassa päähenkilölle paljastuu, miksi hänen vanhempansa kuolivat - ja jäljet johtava syltttytehtaaseen, joka tässä tapauksessa on Oscorp-yhtiö, joka oli kiinnostunut hänen isänsä keksinnöistä, joita haluttiin käyttää aseteknologioiden kehittämiseen, mitä Peterin isä vastusti.

Kun isä kuolee poika jatkaa taistelua - viime kädessä valtiollista - pahaa vastaan, jota USA:ssa edustaa Pentagon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti