tiistai 27. toukokuuta 2014

Webb: "The Amazing Spider-Man" (2012)

Peter Parker saa vihjeen, joka ehkä auttaa häntä ymmärtämään, miksi hänen vanhempansa katosivat yllättäen, kun hän oli lapsi. Peterin salapoliisintyö johtaa hänet vastatusten hänen isänsä entisen kollegan tohtori Curt Connorsin kanssa. (IMDb)

     *     *     *

Sonyn aloitteesta James Vanderbiltin uudelleenkäsikirjoittama 'Hämähäkkimies' - elokuva(sarja) tuntuu oikealta ratkaisulta. Toinen juttu sitten on, onko koko tarinassa mitään mieltä, ja kannattaako tällaisia tarinoita uudelleenlämmittää, vaikka lopputulos olisikin onnistunut.

Joka tapauksessa Marc Webbin ohjaama "The Amazing Spider-Man" (2012) on varsin viihdyttävää katseltavaa perinteisine Godzilla -tyyppisine hirviöineen.

Jos elokuvasta haluaa etsiä sisällöllisesti jotain positiivista, niin se on ainakin varoitus siitä, että geenimuuntelulla voidaan saada aikaan ehkä jotain hyvää (= Spider-Man) kuin jotain pahaakin (= Lizard). Ja kun virheitä on tehty, niitä on mahdollista yrittää paikkailla.

     *     *     *

Johdannainen ajatus edellisestä on, että hyvääkin tarkoittavalla teolla on mahdollista saada paljon pahaa aikaan. Naiivi Peter Parker (Andrew Garfield) antoi isänsä kehittämän algoritmin tohtori Curt Connorsille (Rhys Ifans), mikä mahdollisti kaiken sen kauheuden, mitä elokuvassa tapahtui. Parkerin onneksi hän hämyhäkkinä onnistui korjaamaan tekemänsä virheet, New Yorkin poliisipäällikön tms ja hänen tyttärensä Gwen Stacyn (Emma Stone) avustuksella, joka sattui olemaan myös Peterin tyttöystävä - kuinka ollakaan.

Kolmas opetus liittyy edellisiin ja on se, että aina ja kaikkia lupauksia ei tarvitse pitää, vaikka ne lupausta annettaessa tuntuisivat kuinka pyhiltä ja lopullisilta. Peter Parker lupasi Gwenin isälle (Denis Leary) tämän kuolemanhetkellä, josta Peter oli osittain vastuussa, että hän jättää Gwenin hämyhäkki-touhujensa ulkopuolella. Peter pysyi muutamia viikkoja lupauksessaan, mutta hautajaisten jälkeen pyörsi pyhän lupauksensa, mikä oli tietysti Peterin ja Gwenin yhteinen tahto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti