lauantai 14. kesäkuuta 2014

Gallagher: "Smiley" (2012)

Yliherkkä teini tutustuu urbaaniin legendaan dementoituneesta sarjamurhaajasta, jonka kasvojen paikalla on vain veistetty 'hymiö' , minkä jälkeen teinin on päätettävä, onko hän tulossa hulluksi - vai onko hän sarjamurhaajan seuraava uhri. (IMDb)

"Smiley" (2012) on amerikkalainen slasher-elokuva, jonka on ohjannut Michael Gallagher. (Wikipedia)

     *     *     *

Juoni liittyy nimellisesti tappajaan, jota on kutsuttu Smileyksi, joka on yhden Internet-myytin kohteena. Ideana on, että  jos henkilö chat-sivustolla kirjoittaa kolme kertaa fraasin 'I did it for lulz' ('Tein sen vain pilan vuoksi'), keskustelukaveri kuolee Smileyn murhaamana. Smileyn nimi tulee sitä, että hän silpoi omat kasvonsa ompelemalla silmänsä kiinni ja suunsa kestohymyyn.

Opiskelija nimeltä Ashley (Gerard) ystävystyy Proxyn (Papalia) kanssa samoin kuin ystävänsä Zane (Allen), Mark (Turner), and Binder (Dawson), jota hänen opiskelijakaverinsa pilkkaavat pedofiliaepäilyjen takia.

Eräänä yönä Ashley ja Proxy testaavat Smiley-myyttiä mielivaltaisen henkilön kanssa netissä. Sen jälkeen, kun Ashley oli kirjoittanut maagisen lauseen kolme kertaa, aluksi ei tapahdu mitään, mutta sitten he he saavat kauhukseen tietää, että henkilö jonka kanssa he olivat kirjoitelleet, oli tapettu. Proxy kehottaa Ashleyä vaikenemaan tapauksesta.

Smiley ilmestyy kuitenkin pian Ashleyn näytölle hänen ollessaan video-chattissä ja aina kun hän on kirjautuneena palveluun. Lopulta Ashley menee poliisin luokse, missä hän yrittää turhaan vakuuttaa poliisia tutkimaan murhia, jotka Smiley on hänen mielestään aiheuttanut. Poliisi ei ota Ashleyä vakavasti ja hänet leimataan hieman hassahtaneeksi ja katsotaan joutuneen pilan kohteeksi.

Kun Proxy ei voi ottaa yhteyttä Zaneen video-chatin kautta, hän ottaa hysteerisenä yhteyden Ashley'in. Ashley meneekin Zanen luokse tarkistamaan, mikä hänen tilansa on - ja löytää hänet ammuttuna kuoliaaksi.

Ashley ei soita poliisille - joka kieltäytyi puuttumasta asiaan - Ashley ottaa sen sijaan aseen samaan aikaan kun Proxy video-chatissa kirjoittaa maagiset sanat kolmeen kertaan 'I did it for the lulz' Ashleyn pyynnöstä. Näin Smileystä tulee ikään kuin oma kohteensa: Ashleyn suunnitelmana on ampua Smiley kuoliaaksi.

Epäonnekseen Ashley ampuu kaveriaan Binderiä, joka oli tulossa katsomaan miten Ashley pärjää. Hetkeä myöhemin Smiley ilmestyy paikalle ja viiltää Binderiä kurkkuun. Seuraavaksi Smiley - tai monta Smileyä - jahtaa Ashleya ja lopuksi Ashley heittäytyy ulos ikkunasta pakoon.

Myöhemmin paljastuu, että Ashleyn opiskelukaverit - mukaan lukien Proxy ja Binder - kuuluvat Anonyymit-teatteriryhmään, jotka loivat yhdessä legendan Smileystä. Yllättäen kaikki Ashleyn ympärillä olevat ihmiset ovat mukana Suuressa pilassa.

Binder - joka ei olekaan kuollut - alkaa puhua Smileystä siihen tapaan, että herää epäilys, että hän on todellinen Smiley tai hänen kopioijansa... Myöhemmin Proxy video-chattailee Zanen kanssa ja kyseenalaistaa heidän moraalinsa. Kun Proxy kysyy miksi he tekivät sitä mitä tekivät, Zane kirjoittaa kolme kertaa 'I did it for the lulz'.

Samassa 'todellinen' Smiley ilmestyy Proxyn taakse ja tappaa hänet, eikä tällä Smileyllä ole naamiota vaan silvotut kasvot. Lopuksi Smiley heilauttaa kättään Zanelle. Vähän ajan kuluttua Ashley saapuu hengästyneenä paikalle...

     *     *     *

Kysymys tietysti kuuluu: tappoiko Binder vai Ashley Proxyn vai oliko kyse jälleen uudesta pilasta, jonka kohteena oli tällä kertaa Zane - ja tietysti katsojat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti