maanantai 30. kesäkuuta 2014

Montiel: "Fighting" (2009)

Nuori, riski, painia harrastanut, väärennetyillä tavaroilla toimeentulonsa ansaitseva mies saa New Yorkin alamaailmassa yllättäen tilaisuuden ansaita paljon rahaa paljain käsin. Apunaan hänellä on kokenut ammattihuijari, joka hankkii miehelle tilaisuuksia tapella. (IMDb)

     *     *     *

Kohtalaisen karu mutta myös romanttinen tarina siitä, miten 2000 -luvulla voi fyysisin ponnistuksin tarttumatta lapioon tai kuokkaan ansaita toimeentulonsa.

Päähenkilö Shawn MacArthur oli nuorukaisena lahjakas painija, mutta hakkaa vahingossa isänsä, joka tulee Shawnin ja isän toisen valmennettavan Evan Haileyn väliin heidän tapellessaan keskenään. Isä ei anna koskaan pojalleen anteeksi sitä, että poika on pieksänyt hänet. Sen sijaan hän valmentaa Evan Haileyn huipulle. Oma poika on luuserina New Yorkissa ennen kuin kohtalo puuttuu peliin.

Shawn saa kuin ihmeen kautta tilaisuuden otella Evan Haileya vastaan. Etukäteen ottelu tuntuu hyvin epätasaiselta, mutta Shawn - niin kuin sankarit aina - voittaa ottelunsa, ja voittaa huikean summan rahaa, jolla loppuelämä yhdessä puertoricolaisen kaunottaren Zulayn ja hänen tyttärensä Lilan kanssa järjestyy kuin itsestään.

Lopussa Shawn karavaanein lähtee kohta Alabaman Birminghamia, josta hän oli lähtenyt maailmalle. Tuhlaajapoika palaa  siis tällä kertaa ökyrikkaana kotiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti