sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

RUNO ON VAPAA. Osa 200: "Kenellä on 2 peukaloa pystyssä?"

Kenellä on kaksi peukaloa pystyssä mutta ei välitä paskaakaan?

Käytetään tilanteissa, kun joku kommentoi jotain mistä et todellakaan välitä pätkääkään.

Miten käytetään:

1. Kysy "Kenellä on kaksi peukaloa pystyssä mutta ei välitä paskaakaan?"
2. Osoita molemmilla peukaloilla itseesi.
3. Sano nimesi ja sitten "Oli hauska tavata".

Esimerkki

Champ: Nyt kun Synkeyden prinssi vihdoin kutsuu sut sun kotiin, ole niin kiltti että lupaat mulle, ettet lahjota kehoasi Tieteelle - ja en tarkoita nyt lääketiedettä vaan NASA:a -, sillä kun ne kusipäät on luopuneet sen selvittämisestä mikä musta aukko on ja ovat päässeet kurkkaan sinne, missä sinun sydämesi otaksutaan olevan - ja sanokaa mun sanoneen -, ne tulevat sanomaan että "Voi, vitsi. Se on mitä se oli vieläkin.

Bob: Hei, Champ! Kenellä on kaksi peukaloa pystyssä mutta ei välitä paskaakaan?

[Kaksi peukaloa nousee samalla pystyyn.]

Bob: Bob Kelson, oli hauska tavata.

(Urban Dictionary)

     *     *     *

Elokuva "The Ring" (urbaani legenda)

"Olen varma, että useimmat teistä ovat nähneet elokuvan "The Ring" (2002), mutta niille jotka eivät ole kuulleet tarinaa kertaan hieman. Tarinan mukaan on olemassa sellainen videonauha, että jos sitä katselee - ja näkee sormuksen lopussa -, kuolee seitsemän päivän kuluessa. Olen kuullut tämän legendan pari kertaa, ja pitänyt sitä outona, että joku voisi kuolla katseltuaan videon. Mitä te muut ajattelette siitä? Hyvin outoa, jos kysytte minulta..."

(Unresolved Mysteries -sivusto)

      *      *     *
 
"The Ring" - Uusi urbaanilegendan tyylinen elokuva (urban legend)

Elokuvan ytimessä on mystinen videonauha, jonka katsottuaan kuolee varmasti 7 päivän kuluessa. "The Ring" (1999) on myös paljon enemmän kuin vain tätä. The Dreamworksin -filmi perustuu japanilaiseen elokuvaan "Ringu", jolle on tehty myös useita jatko-osia; ja elokuva on saanut kulttiaseman faniensa keskuudessa. Lisäksi sen pohjalta on tehty manga-sarjakuvia ja kaksi erillistä TV-sarjaa.
 
Alkuperäisiä japanilaisia elokuvia innottivat japanilaisen kirjailijan Suzuki Kojin romaanit, mutta ei siinä kaikki. Ilmeisesti romaanit perustuvat vuosisadan vaiheessa eläneeseen Mifune Chizukoon, joka oli jonkinlainen meedio tms. Hänet leimattiin huijariksi, kun hän ei julkisesti pystynyt osoittamaan taitojaan. Hän ei koskaan toipunut julkisesta nöyryytyksestä, ja teki itsemurhan 25-vuotiaana.


Kuulostaako keskinkertaiselta kauhuleffalta? Vaikka kaikki viittaa siihen, tällainen oletus on hirveän virheellinen. "The Ring" on enemmän tiukka, yliluonnollisista voimista kertovat trilleri, mutta myös enemmän kuin vain sitä.

On vaikea olla uskomatta, ettei tarinassa olisi edes jonkin verran totta. Viime aikoina on ilmestynyt paljon aiheeseen liittyvää, ja kaikessa ei ole paljonkaan järkeä. Ihmiset ovat löytäneet eri puolilta merkitsemättömiä nauhoja, joissa väitetään niiden olevan niitä nauhoja tai lentolehtisiä, joissa viitataan tietyille internet-sivuille (
KatiesDead.com).

(Wolfpack Productions -sivusto, Najinc)

      *     *     *

Winsteadin kirje (urbaani legenda)

(..) Neljäs tarina muistuttaa "The Ring" -suosikkielokuvaa, jossa nuorta tyttöä kidutetaan ja hukutetaan - ja hän palaa kostaakseen ja tappaakseen ne, jotka eivät lähetä eteenpäin ketjukirjettä, jossa kerrotaan, mitä hänelle on tehty. Kostona on samanlainen kuolema kuin jonka tyttö itse sai.

(Answers Africa -sivusto, 10 Most Scary Urban Legends around the World)

     *      *     *

Tyttö vessassa (urbaani legenda)

Leganda: Kaikki tietävät tunteen. Olet yksin kotona, kun sinulle tulee tunne, että joku katselee sinua. Tunnet toisen ihmisen läsnäolon, vaikka olet yksin ikkunat ja ovet lukittuna. Tämä mielen pelottava temppu on luultavasti syy siihen, miksi niin monet kummitusjutut ovat tilanteista, joissa joku on yksin kotona. Joku esimerkiksi soittaa talon sisältä, tappaja tietysti. Joku on piiloutunut sänkysi alle. Toinen herätessään huomaa lapun teipattuna otsaansa. Jopa hirviöiden kuvitellaan elävän vessassa. Mutta tällaiset pelot ovat tietysti irrationaalisia ... ovathan?
 

Tapaus: 57-japanislaismies asui yksikseen ja alkoi huomata pieniä kummallisia asioita kotonaan - aivan kuin esineet eivät olisikaan paikoissa mihin hän oli ne jättänyt. Ruokaa katosi ja hän vannoi, ettei muistanut syöneensä sitä. Hän heräsi yöllä outoihin ääniin, mutta joka kerta kun hän meni ja katsoi mistä oli kyse, olivat ovet lukossa ja ikkunat tiukasti kiinni. Ketään ei ollut missään.

Hän kysyi itseltään, oliko hän menettämässä järkensä? Vai oliko kyse ujosta poltergeistista, joka sekoitti hänen tavaroitaan. Lopulta mies sijoitti valvontakameroita ympäri taloaan. Aamulla hän näki kamerasta mistä oli kyse. Vieras nainen ryömi esiin kaapista niin kuin hänen TV:ssä näkemästään elokuvasta "The Ring" (1999). Videon lopulla nainen ryömi takaisin kaappiin, joka oli vain parin metrin päästä paikasta, missä mies katseli videota.
 

Mies ei tiennyt mitä ajatella asiasta, ja hän otaksui naisen olevan murtovarasta, joka oli vain väliaikaisesti piiloutunut hänen kaappiinsa - ja sitten lähtenyt pois. Mies kuitenkin soitti poliisille, joka ei löytänyt mistään murtojälkiä. Silti nainen oli ollut talossa koko ajan. Perusteellisen etsinnän jälkeen nainen löytyi pelokkaana pienestä astiakaapista. Ilmeisesti hän oli hiipinyt huoneistoon, syönyt ja nukkunut siellä, käynyt suihkussa vuoden ajan - ilman että mies koko aikana näki naista.

(Cracked -sivusto, 7 Creepy Urban Legends That Happen to be True)

     *     *     *

H-RUNO

Kävikö taas niin (kuin aina)
että ymmärsin
sinut väärin?

HYMYSI

Kysyn:
voiko kukaan
ihminen maailmassa
ymmärtää sitä mitenkään väärin?

Linkki:

Pepe Willberg. Elämältä Kaiken Sain. YouTube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti