maanantai 9. kesäkuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 320: "Facebook-postauksia. I-II"

'Facebook-postauksia' otsikon alla julkaisen tässä blogissa kesän 2014 aikana tekemiäni kirja-aiheisia mikrobloggauksia Hämeenlinnan kaupunginkirjaston sivustolle.

Tässä kaksi ensimmäistä.

     *     *     *

1. Ensimmäinen muumi - / Tove Jansson -aiheinen postaus. Tarkoitus on käydä mahdollisimman paljon nimenomaan Janssonin vähemmän tunnettua tuotantoa läpi.

KOVAA ASIAA MUUMEISTA

Muumiharrastajat ovat saaneet Tove Janssonin juhlavuonna nauttia useista uusista kirjoista. Yhdessä niistä on esitelty muumituotteita vuosien ja vuosikymmenten varrelta. Ensimmäiset tuotteet mm. lastenastiastot tulivat myyntiin niinkin varhain kuin 50-luvulla. Seuraava samanlainen muumibuumi syntyi vasta 90-luvulla.

Tutuimpia esineitä ovat varmasti olleet muumimukit, mutta muumiastioita löytyy joka lähtöön, mistä tämä kirja kertoo. Muumeista on tehty jopa figuureita. Arabian astioiden lisäksi muumeja on Fiskarsin saksissa, Iittalan laseissa ja Hackmanin aterimissa.

Kirjassa on kattava luettelo muumituotteista kuvineen, neljän erilaisen keräilijän tarinat - ja ripaus muumifilosofiaa sekä lyhyt Tove Janssonin elämäntarina.

Kirja: Helena Leppänen. Keräilijän aarteet. Muumilaakso Arabiassa. 2014


2. Seuraava teksti on julkaistu PNG-kuvatiedostona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti