maanantai 16. kesäkuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 324: "Melusine odottaa juhannusta"

Motto:

[Vivian is now shooting a weird video on the strand, which is from the bloody sculpture of the mermaid. She had been the mannequin for herself. While recording with a camcorder, she sings:]

"Minne käännänkin särkevän pään, punanahkoja nään
Parvi nopeita ihmisiä kyttää helppoja sydämiä
Ja paskaa, ihmisen paskaa kaikkialla
"
   
(Ismo Alanko - Rakas, rämä elämä) 

      *      *      * 

Valmistumisensa jälkeen Vivian muutti Helsingin Kallioon, lähelle kirjastoa ja merta, mistä hän osti isoäidin perintörahoilla itselleen asunnon. Hän ei olisi voinut olla tyytyväisempi elämäänsä ja hän oli yhtä hymyä - Naamakirjaa myöten. Ainoana ongelmana oli, mitä hän tekisi kesällä, mutta siinä hän sai apua isältään...

 Ideana oli tehdä viaton videohuijaus Facebookissa. Vivian itse kuvasi videon myyttisestä merenneidosta Melusinesta, joka oli oikeastaan Vivianin itsensä tekemä patsas, jonka mallina oli ollut hän itse merenneitona.

Houkuttelukuvassa Vivian näyttää makaavan viettelevästi rannalla, tosin ei kovin elävän näköisenä. Ja itse videossa hänestä näkyy vain pää ja vähän pyrstöä suuren hain mahassa, joka on viilletty auki.

Facebookin käyttäjää, joka saa kuvalinkin, kehotetaan katsomaan ainutlaatuinen video merenneidosta - ensimmäisestä joka koskaan on löydetty. Ensin käyttäjän on kuitenkin jaettava video muiden kanssa. Jakamisen jälkeen käyttäjä ohjataan oudolle web-sivulle, jossa tarjotaan taidetarvikkeita ja muuta hyödyllistä tavaraa tai vaihtoehtoisesti käyttäjä voi tehdä kyselyn, jossa kysellään käyttäjän kulttuurimausta. Palkintona on kuttuurimatka Venetsiaan, Venetsian biennaalen aikoihin. Lopulta käyttäjä pääsee YouTubessa olevaan videoon asti, josta hän löytää Vivianin kuvaaman huijausvideon. 

Jokainen klikkaus tietää Vivianille vähän lisätuloa, joten projektin jälkeen hän voi keskittyä vain olemaan ja ihmettelemään maailmanmenoa.

Juhannuksena Vivian aikoo uida Bengtskärin majakalle - ja sieltä kummitätinsä luokse Högsåraan, mistä hän jatkaa vielä Turkuun, mistä liftaa takaisin Helsinkiin. Armas odottaa Viviania Bengtskärissä, missä he viettävät muutaman kuuman yön, ennen kuin pääsevät peittojen alta viileään veteen. 

Video valmistuisi juuri Juhannuksen alla, ja palvelun saisi pystyyn ennen lähtöä merelle. Ensimmäiset dollarit ropisisivat tilille varmasti jo ensimmäisenä iltana... 

Kun video palveluineen vihdoin valmistui, Vivian lähti ansaitulle uintiretkelle Helsingin edustalle. Hän kiersi yöaikaan Suomenlinnan ja palasi sitten autuaan onnellisena uuteen kotiinsa, omien ihanan pehmoisten peittojen sisään.

Linkki:

'Mermaid Found Inside Shark Video'. Hoax-Slayer
'The most disturbing and shocking video THE REAL MERMAID'. YouTube
Galatheia - Melusine. YouTube
 La légende de Mélusine. YouTube
TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 229: "Vivian muuttuu rantakivellä Melusineksi"
TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 303: "Melusine keväisellä rannalla"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti