perjantai 20. kesäkuuta 2014

Young: "Veronika päättää kuolla" (2009)

Tarina keskittyy Veronikaan, 25-vuotiaaseen naiseen, jolla näyttää olevan kaikki mitä elämältä vaan voi tässä vaiheessa odottaa. Hän on hyvännäköinen, hänellä on hyvin palkattu työ ja korkeakoulutus - ja loistava elämä edessään. Silti hän päättää ottaa hengen itseltään. (IMDb)

      *      *      *

Paulo Coelhon "Veronika päättää kuolla" (1998) -pienoisromaaniin perustuva draamaelokuva, joka on varsin tarkoin kirjan tarinan mukainen.

Eräänä iltana kun Veronica tulee kotiin New Yorkin asuntoonsa, hän avaa viinipullon ja panee musiikin soimaan. Kylpyhuoneesta hän hakee joukon lääkepurkkeja, jotka hän panee eteensä riviin. Sitten hän ottaa purkeista tabletteja - ja panee ne riviin eteensä ja ottaa tabletin kerrallaan suuhunsa ja huuhtoo sen alas kurkustaan viinillä.

Seuraavan kerran Veronica herää Villetten hoitokodista, joka on yksityinen mielisairaala, jonne hänen slovakialaiset vanhempansa ovat hänet sijoittaneet. Hän saa kuulla tri Alex Blakelta, että hän on ollut 2 viikkoa koomassa ennen heräämistään.

Huonona uutisena tohtori kertoo, että hänen sydämensä vaurioitui itsemurhayrityksessä niin pahoin, ettei sitä voi enää leikata. Veronikalle on annettu vain pari viikkoa elinaikaa.

      *      *      *

Hoitokodissa Veronika tutustuu mm. Edwardiin, joka on ollut paikassa kaksi vuotta. Siitä lähtien kun hänen tyttöystäväsä kuoli auto-onnettomuudessa. Nuorimies ei ole sen jälkeen puhunut mitään. Kuunnellessaan kun Veronika soittaa toisinaan yöllä pianolla, Edward herää vähitellen eloon. Hän ihastuu kauniiseen naiseen - ja jonkin ajan päästä myös Veronika Edwardiin.

Tarinan käännekohta on, kun pari karkaa hoitokodista. Veronika haluaa elää täyttä elämää ennen kuin kuolee eli milloin tahansa. Hän haluaa syödä tacoja,  juoda pubissa Guinnessia, kävellä öistä meren rantaa ja nähdä vielä kerran auringon nousun. Ja selvästi myös rakastella intohimoisesti rakastamansa miehen kanssa.

Vaikka Veronika luulee kuolevansa, hän ei kuitenkaan kuole, eikä ole ollut missään vaiheessa edes vaarassa kuolla - ainakaan sydämen takia. Aivan lopussa selviää, että kyse oli vain tohtori Blaken juonesta, jolla hän saa nuoren naisen taas kiinnostumaan elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti