maanantai 14. heinäkuuta 2014

Davis : "Sivulliset uhrit" (2002)

Palomiehen perhe kuolee terroristi-iskussa, minkä jälkeen aletaan etsiä syyllistä. (IMDb)

 "Sivulliset uhrit" (2002) on amerikkalainen toimintaelokuva, jonka on ohjannut Andrew Davis ja jonka päätähtenä on Arnold Schwarzenegger. (Wikipedia)

     *     *     *

Elokuva kertoo Los Angelesissa asuvasta palomiehestä Gordon Breweristä (Arnold Schwarzenegger), jonka elämä muuttuu silmänräpäyksessä toiseksi, kun hänen vaimonsa ja lapsensa kuolevat hänen silmiensä edessä.

Kolumbialainen terroristi El Lobo (Susi) alias Claudio Perrini (Claudio Perrini) räjäyttää Kolumbian konsulaatin edessä pommin ja tappaa kymmenkunta ihmistä. Kun Brewer ei saa CIA:lta / FBI:lta apua perheenjäsentensä murhan selvittämisessä, hän ottaa oikeuden omiin käsiinsä - ja lähtee Kolumbiaan etsimään Sutta.

Tietämättään ja tahtomattaan Gordon Brewer auttaa yksityisellä sotaretkellään terrorismia vastaan myös CIA:ta ja Kolumbian hallitusta. CIA:n Kolumbian asemapaikan päällikkönä Peter Brandtina on mm. David Cronenbergin "Crash" (1996) -elokuvan Vaughanina esiintynyt Elias Koteas.

     *     *     *

Elokuva huipentuu siihen, miten Brewer johdattaa amerikkalaiset helikopterit suoraan Suden pesään ja koko lähikylä tuhotaan viimeiseen naiseen ja lapseen asti, joten kosto on totaalinen.

Brewer tulee maahan laittomasti Panaman kautta, kulkee viidakon ja Valencian läpi läheiseen Mompósin kaukunkiin, mistä hän proosallisesti paikallisella bussilla lähtee treffaamaan Claudio Perriniä eli siis sitä Sutta.

Hieman ennen Suden pesässä aiheuttamaansa kaaosta Gordon Brewer huomaa joutuneensa samanlaiseen tilanteeseen, jossa Susi oli Los Angelesissa, mutta Brewer onnistuu pelastamaan Perrinin vaimon ja pikkupojan kotitekoiselta, tuhoisalta pommiltaan.

Hieman naiivisti Suden vaimo Selena Perrini (Francesca Neri) pelastumisensa jälkeen vaihtaa puolta ja auttaa terrroristien kiinnisaamisessa.

Ennen sissiksi ryhtymistään Claudio Perrini oli ollut opettaja Guatemalassa, mutta amerikkalaisten sotilaallisen operaation jälkeen, jossa hänen pieni tyttärensä Sophia oli kuollut, hän oli vaihtanut ammattia. Selena oli koko ajan seurannut miestään, mutta ei selvästi ollut erityisen ihastunut perheen tilanteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti