tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kay: "Boogeyman" (2005)

"Boogeyman" (2005) on kauhuelokuva, jonka on ohjannut Stephen T. Kay ja tuottanut Evil Deadista tuttu Sam Raimi. Elokuvasta on tullut kaksi jatko-osaa, joista uusin ilmestyi vuonna 2009. (Wikipedia)

     *     *     *

"Boogeyman" (2005) on modernien kummitustarinoiden klassikko, joka ilmestyessään  oli katsojatilastojen kärjessä pitkään.

     *     *     *

Elokuva alkaa vaikuttavasti kohtauksella, jossa 8-vuotias Tim on yöllä yksin huoneessaan - ja pelkää kaikkea mahdollista. Kun lamppu on pudonnut lattialle, isä tulee katsomaan mikä pojan on. Isä rauhoittelee Timiä ja sanoo, että se (= tarina möröstä) on vain tarinaa. Hetken päästä mörkö tarttuu isään, eikä hänestä sen jälkeen kuulu mitään.

Kukaan ei tietysti usko, että mörkö on vienyt isän, mutta isä ei koskaan palaa takaisin. Katoaminen vaikuttaa pysyvästi pojan ja äidin elämään. Tim kasvaa setänsä Miken luona, ja äiti asuu ilmeisesti yksin kotitalossa. Tapahtuman jälkeen Tim on ensin (pitkään) lastenpsykiatrislla osastolla.

Kun äiti 15 vuotta myöhemmin kuolee, Tim käy tapaamassa vanhaa lääkäriään sairaalassa, minkä jälkeen hän menee hautajaisten jälkeen yöksi vanhaan kotitaloon, missä yön aikana tapahtuu kaikenlaista. Lopulta Tim vapautuu menneisyyden haamuista, ennen muuta lapsuuden väkivaltaisesta möröstä.

     *     *     *

Vaikka Tim vapautuukin peloistaan, moni asia jää avoimeksi. Mikä oli ollut isän kohtalo? Entä mörön viemien lasten ja naapurin pikkutytön Frannyn, joka auttoi Timiä mörön karkotuksessa? Kävikö tyttöystävälle Jessicallekin huonosti - tappoiko Tim hänet mahdollisesti?

Joka tapauksessa Tim vapautuu möröstä yhdessä Katen kanssa, joka on hänen teiniaikainen ihastuksensa tai tyttöystävänsä. Mörkö on tosin viedä Katenkin, mutta ei ihan onnistu siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti