torstai 24. heinäkuuta 2014

Lehmann: "Sekavia suhteita" (2007)

Äiti sekaantuu nuorimman tyttärensä rakkausasioihin, ja yrittää löytää tälle netin kautta sen oikean, jotta tyttärelle ei käy kuten hänelle itselleen. Mutta kuinka siinä sitten kävikään... (IMDb:tä mukaillen)

"Sekavia suhteita" (2007) on Michael Lehmannin ohjaama romanttinen komedia, jonka pääosia esittävät Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht, Tom Everett Scott ja Lauren Graham. (Wikipedia)

     *     *     *

Elokuvan päähenkilönä on rakastava mutta ylihuolehtivainen 3 aikuisen tyttären äiti Daphne (Diane Keaton), joka keskittyy enemmän nuorimman tyttärensä Millyn (Mandy Moore) rakkausasioiden hoitamiseen kuin omaan elämäänsä.

Naisten väliset suhteet ovat läheiset ja hyvät. Muut tyttäret Maggie (Lauren Graham) ja Mae (Piper Perabo) ovat onnellisesti naimisissa, mutta Millyn miesystävät tulevat ja menevät, mikä ahdistaa äitiä. Hän haluaisi että myös tämä on onnellinen, eikä äiti vakuutu vaikka Milly väittää kaikesta huolimatta olevansa tyytyväinen elämäänsä.

Äiti Daphnen suurin pelko on saada samanlainen elämä kuin hänellä itsellään on ollut (miehensä kanssa), joten äiti ryhtyy etsimään tyttärelleen tämän elämän miestä netti-ilmoituksella. Milly itse ei tietysti tiedä asiasta mitään. Äiti löytääkin lopulta lukuisten haastatteluiden jälkeen sopivan ehdokkaan, mikä ehkä hieman yllättäen käy myös tyttärelle, mutta hän ei tiedäkään mitä hänen selkänsä takana on tehty...

Jason (Tom Everett Scott) on arkkitehti - ja ennen muuta äidin makuun, mutta Millykään ei valita, kun aluksi vaihtoehtoja ei ole kuin yksi. Sitten lähes samaan aikaan kuvioon tulee mukaan kitaristi Johnny (Gabriel Macht), joka sattumalta näkee - ja seuraa - äidin touhuja ravintossa, jossa hän itse soittaa bändinsä kanssa. Johnny tarjoaa leikillään itseään sulhasehdokkaaksi, mutta äiti sanoo miehelle ehdottoman 'ein', sillä hänen mielestään Johnnyn kaltaisesta luovasta taiteilijasta on vain harmia, vaikka tytär häntä ehkä joskus rakastaisikin.

Asiat menevät kummallisesti mutkalleen, kun Johnny kaikesta huolimatta tutustuu Millyyn - ja äkkiä Milly huomaa olevansa seksisuhteessa kahden miehen kanssa samaan aikaan.

Kun Millylle paljastuu äidin peli hänen selkänsä takana, hän tietysti suuttuu, mutta lopulta leppyy. Aikansa harkittuaan, hänen on helppo päätyä ratkaisuun, oikeaan valintaan miesten välillä. Hän rakastaa Johnnya, ja jättää suhteen Jasonin kanssa. Saatuaan tietää, että Milly on ollut samaan aikaan myös Jasonin kanssa, Johnny kuitenkin ottaa etäisyyttä Millyyn.

Jasonia suhde Johnnyyn ei huoleta, kunhan tämä vain suostuu avioon hänen kanssaan. Milly ei kuitenkaan voi enää sietää Jasonia siksi, että hän on tietoisesti pelannut peliään Millyn selän takana hänen äitinsä kanssa.

Lopulta Milly saa taivuteltua Jasonin uskomaan, että hän haluaa olla vain tämän kanssa - ja hän on vihdoin sattumalta löytänyt kuin löytänytkin (ainakin ensimmäisen) elämänsä miehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti