lauantai 16. elokuuta 2014

Anderson: "Alien vs. Predator" (2004)

Joukko arkeologeja ja muita tiedemiehiä löytävät itsensä äkkiä  Bouvetøyan saarelta Antarktikselta, jonne heidät on haettu ympäri maapalloa. Samalla he jotuvat keskelle legendaaristen otusten taistelukenttää jään alla olevaan maailmaan. Ja huomaavat, että vain toinen lajeista alienit tai predatorit voivat voittaa kamppailun. (IMDb:tä mukaillen)

 "Alien vs. Predator" (2004) on Paul W. S. Andersonin ohjaama toimintaelokuva, joka perustuu Alien- ja Predator-sarjojen elokuviin sekä niiden pohjalta tehtyihin sarjakuviin.

Idea sarjojen risteytyksestä kehittyi sarjakuvassa 'Aliens versus Predator'. Elokuva sai alun perin nyrpeän vastaanoton niin faneilta kuin kriitikoilta, mutta oli taloudellinen menestys. (Wikipedia)

     *     *     *

Modernia mytologiaa mielenkiintoisella tavalla uudelleen lämmitettynä. Ovatko muinaiset korkeat sivilisaatiot olleet tekemisissä avaruudesta tulleiden olioiden kanssa? Tämän mukaan ovat olleet ja pyramidit eri puolille maapalloa ovat rakennettu predatorien ohjeiden mukaan.

Miksi predatorit sitten ovat halunneet rakentaa pyramideja, jää osittain epäselväksi. Joka tapauksessa pyramidit saavat ihmiset tulemaan Antraktikselle katsomaan mistä on kyse. Ihmisten tuleminen houkuttelee paikalle alienit, jotka tarvitsevat ihmisiä lisääntyäkseen.

Tällä tempulla predatorit pääsevät vihollistensa alienien kimppuun ja onnistuvat hävittämään ne maan päältä, mistä on hyötyä myös ihmisille. Ruumiita syntyy rutkasti, ja yksi kolmesta predatoristakin kuolee, joka Wikipedian mukaan on nimeltään Scar.

Tutkijoille kähinä alieneja vastaan ei ole menestys, mutta predatorit pääsevät tavoitteeseensa.Yksi tutkimusryhmän, viimeinen eloonjäänyt jäsen Alexa Woods (Sanaa Lathan) auttaa Scaria taistelussa. Yhdessä he onnistuvat tappamaan alienien kuningattaren, jolla on keskeinen rooli otusten lisääntymisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti