sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hopkins: "Predator 2" (1990)

Keskellä LA:n jengisotaa, avaruudesta tullut saalistaja metsästää ihmisiä ja ainoa mies, joka häntä pystyy vastustamaan on LAPD:n veteraani, luutnantti Mike Harrigan. (IMDb)

"Predator 2 – Saalistaja" (1990) on jatko-osa elokuvalle "Predator – saalistaja", ja sen on ohjannut Stephen Hopkins. Elokuva sai huonon vastaanoton faneilta ja kriitikoilta, mutta on sittemmin noussut kulttimaineeseen. Elokuva sai vuonna 2010 jatko-osan nimeltään "Predators". (Wikipedia)

      *       *       *

Vaikka en pidäkään näiden natsi-elokuvien kokoomuslais-perussuomalaisesta filosofiasta, ne ovat viihdyttävää katseltavaa. Avaruuden SS-liiga, stubbit ja soinit saavat kyytiä.
 
Elokuvan ytimessä on mustan vetaraani-poliisin  Mike Harriganin (Danny Glover) ja yhden predatorin (Peter Hall) välinen kaksintaistelu pitkin Los Angelesin katuja ja metrotunneleita.

Masentavaa tietysti on, että odotusten mukaisesti hyvikset voittavat tälläkin kertaa - ja musta mies saa sulan hattuunsa ja predator joutuu häntä koipien välissä palaamaan kamujensa avustamana kotiplaneetalleen. Tosielämässähän fasistit panssarivaunuineen, presidentteineen, hallituksineen ja avaruusteknologioineen voittavat aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti