perjantai 8. elokuuta 2014

Hurran: "Mieheni ex-naiset" (2004)

Nainen nuuskii poikaystävänsä älypuhelinta ja saa selville hänen eksänsä, mikä herättää kysymyksen, miksi he ovat vielä hänen pienessä mustassa mustikirjassaan. (IMDb)  

"Mieheni ex-naiset" (2004) on satiirinen komediaelokuva, jonka on ohjannut Nick Hurran. (Wikipedia)

      *      *     *

Paikoitellen nerokkaita oivalluksia, mutta enimmäkseen amerikkalaista cräppiä.

Stacy Holt (Brittany Murphy) on apulaistuottajana suositussa talk show'ssa. Hän on vakuuttunut, että hänen poikaystävänsä Derek (Ron Livingston) on hänen elämänsä mies, mutta mies ei jostain syystä halua sitoutua häneen, mikä saa Stacysta suhteen tuntumaan hieman epävakaalta.

Kollegansa Barb (Holly Hunter) kehotukseta hän hieman urkkii miehen menneisyyttä tämän ollessa pari viikkoa poissa - ja pääsee kolmen eksän jäljille kännykän avulla, jonka mies on vahingossa jättänyt kotiinsa. Ranskalainen huippumalli Lulu Fritz  (Josie Maran), gynekologi (Rashida Jones) ja kokki (Julianne Nicholson) ovat kaikki naisia, joihin mies pitää - tavalla tai toisella - yhteyttä.

Jossain vaiheessa asiat alkavat mennä vinoon, kun Stacyn tutkimustyö ja tuottajan työ alkavat epäilyttävästi sekoittua toisiinsa. Stacy tapaa naisia sen varjolla, että hän (muka) haluaa heidät tuottamiinsa ohjelmiin. Samaan aikaan Stacyn selän takana hänen kollegansa Barb on todellakin tekemässä ohjelmaa niin Stacystä kuin muista naisista, mikä paljastuu aivan elokuvan lopulla.

Ihmissuhteet - ja ohjelman tekemisen etiikka - ruoditaan live-lähetyksessä, jossa ovat paikalla kaikki asianosaiset, ja lopulta kaikki saavat kuulla kunniansa. Stacysta tulee tosi-TV-illan tähti, joka haastaa niin poikaystävänsä kuin hänen selkänsä takana juonineet työkaverit - ja lopuksi jättää niin poikaystävän kuin työnsä. Vain saadakseen unelmatyön toisesta yrityksestä, yksinäisenä mutta onnellisena naisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti