maanantai 4. elokuuta 2014

Jones: "Black box" (2014)

Catherine Black on kuuluisa aivotutkija, joka työskentelee neurologisessa tutkimus- ja hoitokeskuksessa - ja taistelee samalla omaa bipolaarisuus-häiriötään vastaan. Tämä on silti vain yksi hänen salaisuuksistaan, jotka hän on jättänyt kertomatta sulhaselleen ja perheelleen. (IMDb)

"Black box" (2014) on 13-osainen amerikkalainen draamasarja, jonka on luonut Amy Holden Jones. Sarja debytoi viime maaliskuussa USA:ssa ja sen tähtiä ovat Kelly Reilly ja Vanessa Redgrave. (Wikipedia)

     *     *     *

Paljon etukäteen mainostetun uutuussarjan "Black boxin" (2014) 1. jakso nähtiin TV2:ssa tänä iltana.  Osan ohjaajana toimi Simon Curtis, joka on ohjannut myös 2. osan. Sarjan yhtenä tuottajana on mm. "Housen" tuottanut ohjaaja Bryan Singer.

Käsikirjoittaja Amy Holden Jones on tarttunut omaperäisellä tavalla tabuna pidettyyn asiaan - mielisairauteen, ja käsittelee sitä suhteellisen uskottavalla tavalla. Nerokkaan neurotutkijan Catherine Blackin (Kelly Reilly) 2-suuntainen mielialahäiriö pysyy sopivalla lääkityksellä kurissa, mutta ongelmana on se, ettei hän käytä lääkitystään säännöllisesti.

Black saa kiksejä sairautensa maanisessa vaiheessa - ja on tuolloin vaarassa niin itselleen kuin satunnaisille seksikumppaneilleen, joita on ollut paljon. Naisen käytös saa hänen mustan poikaystävänsä Willin (David Ajala), joka muuttuu 1. osassa sulhaseksi, hämilleen.

1. osassa vyörytetään myös muita henkilöhahmoja kehiin, jotka ovat selvästi myös jatkossa mukana kuten hänen tyttärensä Esme (Siobhan Williams), joka ei sattuneesta syystä asu äitinsä kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti