keskiviikko 13. elokuuta 2014

Perttula: "Pannaan haisemaan" (2011)

Hersyvä huumoripläjäys ihmisruumiin rutiinitoiminnoista, jotka kirvoittavat väkisinkin hillittömän hörönaurun.

Ihminen istuu 6 kuukautta elämästään vessassa. Ei siis ihme, että siellä suoritettavista toiminnoista on syntynyt oma huumorinlajinsa. Jo antiikin roomalaiset kirjoittelivat käymälöiden seinille itse asiaa koskevia viestejä seuraavan kävijän huviksi.

Tässä hupitöräyksessä pannaan haisemaan. Se sisältää: - vessakulttuurin historiaa - koskettelee niin isoa kuin pientäkin asiaa - fiilistelee muillakin ruumiin eritteillä kuten oksennuksella ja räällä - keskittyy myös paukutteluun. (Takakansi)

      *      *      *

Tänä aamuna Radio Suomipopin juontajat Juha Perälä ja Anni Hautala eksyivät usein sairaissa keskusteluissaan Sanoma-talon vessaan, jossa he ovat töissä. Kumpikin myönsivät toisinaan käyvänsä vastakkaiselle sukupuolelle tarkoitetussa vessassa. Perälä kävi istuallaan lorottamassa naisten vessan pönttöön, koska siellä ei ole tietysti pisuaaria. Anni puolestaan haki miesten vessasta käsienpesuainetta, joka naisten vessasta oli aina lopussa. Kumpikin tunnustautuivat äärimmäisen bakteerikammoisiksi vainoharhaisuuteen asti, ja Anni suorastatan pelkäsi tietysti ironisoiden mielenterveytensä puolesta. Hän ei voinut koska mihinkään paikkaan ilman,että hänellä monk-maiseen tyyliin oli puhdas paperi kädessään jne.

Suomalaisessa kulttuurissa alapään kulttuuri, joka keskittyy anaalisiin toimintoihin tuntuu olevan muodissa, mitä se kertookaan suomalaisten .. seksuaalisuudesta ym. Perälä pariin otteeseen ohjelman aikava fantasioi doggy-tyylisestä panemisesta pöydällä ja Annista se oli tietysti hauskaa ja kannatettavaa, ainakin siltä kuulosti.

      *      *      *

Toivoisinkin, että joku tekisi em. mainituille juontajille Pirkko-Liisa Perttulan "Pannaan haisemaan" (2011) ehdotettuja jekkuja. Anni saisi varmasti ainakin viikon mittaisen trauman, jos joku sivelisi hunajaa ovenkahvaan niin että hän joutuu töhrimään kätensä tähän kauheaan aineeseen.

Perälä tuskin lotkauttaisi korvaansa, jos vessan seinällä lukisi: KAMERAVALVONTA. Fanijoukkohan siitä vain kasvaisi. Parasta olisi tietysti, jos kyltissä lukisi: SUORA TV-LÄHETYS.

Kirjassa mm. poliisi ja paskajutut ovat onnistuttu luovasti yhdistämään. Poliisihan on 'pidättämisen' ammattilainen.

Poika oli yksin kotona ja soitti 112:een, ja ilmoitti tarvitsevansa heti apua. Paikalle ilmestyi poliisipartio, joka löysi pojan potalta, joka kehotti: - Pyyhkimään!

Poliisikokelaat olisivat luultavasti epäilyttävän törähdyksen kuultuaan ensin ampuneet ja vasta sitten kysyneet mistä on kyse. Tällaisen vaikutelman tämän päivän poliisien opesita sai ainakin heille omistetusta tosi-TV-ohjelmasta.

- Mitä vahvinkaan poliisi ei voi pidättää?
 - Kakkaa ja pissaa.

Tätä olen epäillytkin monien länkkärityylisestä kävelyasennosta.

      *      *      *

Kirjasta löytyy myös elämää suurempia viisauksia. Tämä löytyi tuhkaan hautautuneesta Pompeijista:

Menestys on kuin pieru - vain oma haisee hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti