maanantai 25. elokuuta 2014

Pyykkö: "Tässä lepää Aino Koski" (2007)

"Tässä lepää Aino Koski" (2007) on elämänjanoinen tragikomedia 30-vuotiaasta Ainosta, joka yrittää itsemurhaa. Yritys epäonnistuu, ja Ainon järkyttynyt äiti raahaa tyttärensä kotikylään toipumaan. (Yle Areena)

     *     *     *

Elokuvan käsikirjoitus on adaptaatio Paulo Coelhon romaanista "Veronica tahtoo kuolla" (1998), mikä ei kuitenkaan vähennä sen arvoa. Käsikirjoittaja olisi tietysti voinut sanoa sen.

Aino (Miina Turunen) yrittää itsemurhaa ottamalla yliannostuksen lääkkeitä. Lääkäri (Heikki Nousiainen) antaa Ainolle viikon elinaikaa, mikä järkyttää niin Ainoa kuin hänen perhettään ja lähipiiriä.

Mutta - niin kuin esikuvassaan - tässäkin lääkäri ei puhu Ainolle aivan totta vaan hän koettelee nuorta naista. Lopulta Aino huomaa, ettei hän haluakaan kuolla, eikä hän myöskään kuole.

     *     *     *

Muutamassa päivässä ehtii tapahtua paljon, ja Aino mm. tutustuu - ja rakastuu - kiinnostavaan nuoreen mieheen Taistoon (Timo Ruuskanen), joka on paikallisen seurakunnan haudankaivaja. Taisto löytäää Ainon yhtenä aamuna haudasta, missä tämä makaa kokeillen miltä tuntuu olla kuollut.

Vanhempien äidin (Tiia Louste) ja isän (Juha Muje) on vaikea suhtautua tyttärensä tilanteeseen. Äiti on vihainen Ainolle siksi, että Aino on jo toinen hänelle läheinen ihminen, jonka hän kokee nyt menettävänsä. Toinen on äidin sisko Veera, joka sekosi menetettyään Eliaksen. Nyt Veera (Terhi Panula) elää päivästä toiseen vain toivoen, että jonain päivänä näkee Eliaksen tai Eliaksen haamun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti