keskiviikko 20. elokuuta 2014

Robinson: "Rommipäiväkirja" (2011)

Amerikkalainen journalisti Paul Kemp (alias Hunter S. Thompson) kirjoittaa free lancerina Puerto Ricosssa paikalliselle sanomalehdelle 1960-luvulla. (IMDb:tä mukaillen)

"Rommipäiväkirja" (2011) perustuu Hunter S. Thompsonin omaelämänkerrallliseen romaaniin "Rommipäiväkirja". Elokuvan ohjasi Bruce Robinson ja pääosissa näyttelee Johnny Depp sekä Amber Heard. Depp myös tuotti elokuvan. (Wikipedia)

     *      *     *

Paul Kemp (Johnny Depp) saapuu yhtenä päivänä v. 1960 Puerto Ricoon tavalliseksi paikallistelhti The San Juan Starin toimittajaksi. Ja mitä sen jälkeen tapahtuikaan, siitä elokuva kertoo. Lyhyt työrupeama päättyy siihen, että Kemp palaa New Yorkiin ja hänestä tulee lehtimaailman guru, gonzo-journalisti ja ns. uusjournalismin keksijä.

Puerto Ricossa hän ystävystyy toimittajakollegansa Bob Salan (Michael Rispoli) kanssa, jonka torakoita vilisevään asuntoon hän muuttaa asumaan. Täällä hän tutustuu myös tulevaan vaimoonsa Chenaultiin (Amber Heard). Lehden talous on kuralla, ja se meneekin muutamassa kuukaudessa konkurssiin, minkä jälkeen Kempillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä saarelta.

Kaikenlaista ehtii tapahtua ennen kuin mies päättää lähteä saarelta. Kun lehti on konkurssissa ja päätoimittaja Lotterman (Richard Jenkins) on jättänyt maksamatta työntekijöiden erorahat, työttömällä toimittajalla ei ole paljon vaihtoehtoja. Lisäksi poliisi on Kemin ja Salan perässä, sillä muutamat paikalliset syyttävät heitä häiriköinnistä ym. - ja heitä uhkaa usean vuoden tuomio. Kemp näkeekin parhaaksi vaihtoehdoksi vähin äänin paeta Puerto Ricosta varastetulla veneellä.

Toimittajana Paul Kemp sekaantuu amerikkalaisten mafia-tyylisiin rakennusbisneksiin ja hotellihankkeisiin, mutta tyrii hänelle annetun 'tilaisuuden' ystävänsä Salan tahattomalla avustuksella, mistä alkaa hänen henkilökohtainen alamäkensä.

Toimittajien illat ja yöt ovat kosteita ja rommia kuluu enemmän kuin tarpeeksi. Tuopin ääressä hän tapaa Hal Sandersonin (Aaron Eckhart), joka hänkin oli ollut The San Juan Starin toimittaja, mutta sittemmin siirtynyt gryndereiden palveluksessa - ja hän on se joka houkuttelee myös Paulin mukaan bisneksiin. Ja - itse asiassa - Chenault on alun pitäen juuri Sandersonin tyttöystävä tai jopa morsian, mutta hän joutuu paikallisten miesten raiskaamaksi, minkä jälkeen mies hylkää hänet. Eräänä iltana Chenault kolkuttaa Paulin ovea ja muuttaa hänen luokseen...

Ensin NYCiin lähtee Chenault, sillä ex-toimittajilla on kalavelkoja maksamatta työnantajalleen, mutta heidän suunnitelmansa julkaista vihoviimeinen lehti omalla kustannuksellaan - ja paljastaa San Juanin paskakuviot - epäonnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti