sunnuntai 10. elokuuta 2014

RUNO ON VAPAA. Osa 208: "Kun Cecilia sai riikinkukolta (lue: pea-cock) siivet"


C-RUNO

Cecilia päätti kasvattaa itselleen pitkät, valkoiset siivet. Hän katseli itseään alastomana peilin edessä, ja oli näkevänsä lapojensa kohdalla siiventyngät. Joka aamu hän toisti saman rituaalin, ja Ceciliasta tuntui, että tyngät olisivat kasvaneet, mutta ei niistä tullut koskaan siipiä. Viikossa Cecilia kyllästyi.

Muistutuksena siipien kasvattajalle hän alkoi pitää päällään kirpputorilta ostamaansa valtavankokoista miesten paitaa. Pitkät hihat vaikuttivat käärimättöminä melkein siiviltä, mutta ei niistä tietysti siiviksi ollut. Hän heilutteli käsiään, välillä hyvin nopeasti ja Ceciliasta tuntui, että ainakin hänen henkensä kohosi kovan räpyttelyn seurauksensa hieman ylöspäin. Mutta eivät alkaneet siivet kasvaa. Parissa päivässä kyllästyi Cecilia helteessä hikistyneeseen paitaansa.

Sitten hän keksi. Hän menee Kupittaan lintupuistoon, ja hakee siellä olevalta Suurelta Valkoiselta Riikinkukolta sulkia itselleen. Kenties siivet voi istuttaa tynkiin, vähän niin kuin puuntaimet maahan tai porkkanat penkkiin. Cecilia sai kynittyä riikinkukolta sen komeimmat sulat, mutta ei niiden asettelusta tynkiin tietysti mitään tullut. Tehtyään päivän töitä, Cecilia luovutti.

Ainoa mitä Cecilia saattoi enää tehdä oli ryhtyä enkeliksi. Ja hän tarttui hetkeen, ja muuttui enkeliksi. Tuosta vaan.

Linkki.

Cecilia. Simon & Garfunkel. YouTube

     -     -      -     -     -     -     -     -    -

riikinkukko

1. a) Katy Perryn laulu albumilta "Teenage Dream".
b) penis (laulun 'Peacock' lyriikan mukaan). " I wanna see your peacock cock cock..."
Linkki:  I Wanna See Your Peacock Cock Cock (Katy Perry). YouTube

2. a) verbi: räikeisiin ja omituisiin vaatteisiin pukeutuminen, jotta saisi houkuteltua naisia / miehiä  itselleen.

b) vaihtoehtoisesti: Mahtailu naisten / miesten edessä.

3. Englantilainen herrasmies (gentleman), joka pukeutuu älykkäästi, jollaista kouluttamaton silmä erehtyy pitämään yksityiskoulun entisenä opiskelijana. Herrasmiehellä ovat poikkeukselliset käytöstavat (etiketti) ja hän on varakkaasta suvusta. Herrasmiehen tyyli on ajaton ja ainutlaatuinen, eikä hän osta 'Jack Willisiä' tai yritä seurata kehitystä.

Esimerkki. "Ai, tunnet sen kaverin. Se on sellainen riikinkukko."

4. Kaveri joka toimii normaalisti tuttujen ihmisten parissa, mutta tulee äänekkääksi ja alkaa esittää jotain (niin kuin riikinkukko soitimella), kun ympärillä on viehättäviä naisia. Kyse voi tietysti olla yhtä hyvin naisista (shecock!).

Esimerkki. Viime yönä Phil näki 'hotin chickin' Starbucksilla, teki aloitteen ja lähestyi naista, mutta se meni totaalisen överiksi ja hän alkoi esittää riikinkukkoa. Turha sanoa, että nainen juoksi pakoon ja Phil joutui taas tyytymään TV:n mangusti-pornoon.

5. Henkilö (tavalllisesti  mies) joka on pukeutunut tietyllä tavalla ja käyttäytyy ja puhuu tavalla, joka kiinnittää huomiota itseensä. Tämä johtuu yleensä siitä, ettei hän ole lapsena saanut riittävästi huomiota ja on hieman ego-maaninen ja saa ympäristön vihaamaan itseään.

Esimerkki 1. Tätä voisi verrata siihen, että lapsi sanoo "Hei, äiti! Katso minua. Katso minua! KATSO MINUA! Katso mitä teen!"

Riikinkukkona oleminen voi saada erilaisia muotoja. Hän voi olla Jersyn saaren rikas kusipää tai vitun hipsteri. Kovat kaulassa tai taskoja niskassa. Tulos on sama.

Esimerkki 2. Kaveri 1: Miksi tuo kaveri pitää tuollaista hattua baarissa?
Kaveri 2: Koska se on riikinkukko ja runkkari.

Esimerkki 3. Juhlien aikainen keskustelu:
Kaveri 1 toiselle kaveri 2:lle: Voi, vittu! Eilinen ilta oli painajainen. Juuri kun olin lähdössä töistä, pomo tuli ja sanoi... (Riikinkukko saapuu paikalle ja keskeyttää keskustelun.) - Hei, kaverit. Oletteko ennen nähneet mitään tällaista?

Kaveri 1: Ei olla. Niin, se pomoni sanoi, että...
Riikinkikko (hypistelee itseään): Oletko varma, ettet näe mitään erityistä mistä pidät?!?
Kaveri 1: Ole hiljaa ennen kuin potkaisen sinua munille.


6. Riikinkukko on erityisen pieni, herneenkokoinen penis.

Esimerkki. A: "No miten seksi sujui viime yönä?"
B: "Pettymys, sillä hän oli täysi riikinkukko ja ei voinut tehdä mitään!


7. Henkilö jolla on epänormaalin kokoinen penis.

Esimerkki. Henkilö 1: Sain sitten Bradin sänkyyn ja sitten kun vedin hänen housunsa alas, siellä olikin täysi riikunkukko!

8. Peukaloiden työntäminen yhdynnän aikana tytön peräaukkoon niin pitkälle kuin ne menevät. Toimii tietysti parhaiten doggy-tyylillä.

Esimerkki. Tyttö veti penistä jo sisäänsä, mutta hän alkoi suihkuttaa kuin vesiputous, kun työnsin (peacocked) sormet sen perseeseen.

(Urban Dictionary - mukaillen)

      *     *     * 

'A Peacock Wanders Queens, Undeterred and Unclaimed' (Riikinkukko vaeltelee vapaana ympäri New Yorkin Queensia, eikä sille tunnu löytyvän omistajaa)

(..) New York Timesin toimittaja ja valokuvaaja etsivät useita maanantaina useita tunteja eksynyttä lintua löytämättä sitä.

Siitä huolimatta riikunkukko ei ole urbaanilegenda, sillä monet naapurit olivat nopeita ja ottivat kuvia siitä todisteiksi. (..)

(New York Times 21.8.2012)

      *     *     *

'Top Five Urban Nature Stories of 2011: From Peacocks to Mastodonts' (New Yorkin TOP 5 kaupunkiluontotarinaa vuodelta 2011: Riikinkukoista mastodontteihin)

(..) Numero 5:

Morningside Heightsissa vapaasti vaelteleva St Saint John the Divinen 'Suuri Valkoinen Riikinkukko'. Blogin lukijoita tuntuvat viehättävän riikinkukot ja tämä valkoinen erityisesti. Ja voiko heitä syyttää siitä? Linnut ovat erityisiä. (..)

(Out walking the dog - Tracking nature in the city & other NYC odysseys -blogi)

      *     *     *

'Kupittaalla tepastelee harvinainen valkoinen riikinkukko' By Teija Uitto

Kupittaan lintulammikolle tuotiin viime viikon torstaina harvinainen vierailija, valkoinen riikinkukko.
– Perjantaina se vain lymyili yksikseen ujona, lauantaina se jo hiukan näytti kotiutuvan, Kupittaan lintuja hoitava yrittäjä Ville Roivainen kertoo.
Tällä viikolla valkoinen riikinkukko on tepastellut Kupittaan puistossa jo siihen malliin kuin se olisi asunut siellä aina. (..)

(Turkulainen 27.8.2013)

      *     *     *

'Flannery O'Connor and her peacocks' (Kirjailija ja hänen riikinkukkonsa) by Margaret Eby

 (..) Flannery O’Connor asui elämänsä viimeiset vuoden riikinkukkojensa ympäröimänä. Kymmenet riikinkukot vaeltelivat hänen Andalusian tilallaan. O’Connor vietti tällä maitotilalla myös elämänsä viimeiset päivän, kun hänen äitinsä Regina piti hänestä huolta.

O'Connor oli aina rakastanut lintuja. Kun hän oli 5-vuotias, hän opetti kahta kanaa kävelemään takaperin - ja sai huomiota brittien Pathe News -lehdessä. Koko elämänsä ajan hän kasvatti ankkoja, joutsenia, helmikanoja, mutta riikinkukoista hän piti erityisesti.

Vuonna 1952 hän osti postimyynnin kautta kaksi riikinkukkoa, ja kohta hänellä oli koko joukko kaakattavia lintuja.

Ne istuivat ja söivät viikunoita puista, nokkivat ruusuja ja vetivät pitkää pyrstöään pitkin Georgian  punaista maata. Vuonna 1961 hän kirjoitti esseen 'Lintujen kuninkaalliset' (The King of Birds), jossa hän arvioi, että hänellä oli tuolloin 40 nokkaa ruokittavanaan, vaikka "jo jonkin aikaa on tuntunut siltä, ettei niiden määrää kannata enää laskea". (..)

(Daily Newsin blogi, 9.8.2013)

      *     *     *

'Sulat'. Teoksessa: Raymon Carver "Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta" (1986)

Novelli kertoo kahdesta kaveruksesta Jackista ja Budista ja heidän vaimoistaan. Bud on pyytänyt Franin ja Jackin luokseen illalliselle. Naiset Olla ja Fran eivät tunne toisiaan. Miehet ovat kuitenkin keskenään puhuneet toisilleen paljon vaimoistaan. Budilla ja Ollalla on vauva, poika Harold ja riikinkukko Joey. Fran ei halua vielä lapsia, eikä Jackään. Illan jälkeen he tulevat toisiin aatoksiin.

Kun olimme sinä iltana tulleet Budin ja Ollan luota kotiin ja päässeet peiton olla, Fran sanoi: "Kulta, täytä minut siemenelläsi!"

Illalla ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Riinkinkukko Joey ottaa heidät vastaan. Jack oli ostanut linnun Ollalle, koska tämä oli halunnut aina riikonkukkoa. Lintu liikkui niin ulkona kuin sisällä ja siitä oli tullut perheenjäsen.  Jack ja Olla asuivat 20 mailin päässä maaseudulla, jossa Bud ja Fran eivät olleet koskaan käyneet. Heistä tuntui kummalta, että jotkut asuivat niin kaukana. Vauvaakin he ihmettelivät, sitä miten ruma se oli; ja kipsivalosta Ollan hampaista, jotka oli television päällä. Televisiota katseltiin, vähän puhuttiin - ja tietysti syötiin. Kaikki tavallinen mitä he söivät maistui hyvältä.

"Päästä Joey sisään", Olla sanoi Budille. (..)

Riikinkukko astahti lähemmäksi pöytää. Kukaan meistä ei sanonut sanaakaan. Me vain istututtiin ja oltiin vaiti. (..)

"Se lintu on pöhkö, täysin pöhkö", Bud sanoi. "Sen raasun päävika on ettei se tiedä olevansa lintu."


     *       *     *

C-RUNO

Cecilia päätti kasvattaa itselleen pitkät, valkoiset siivet. Hän katseli itseään alastomana peilin edessä, ja oli näkevänsä lapojesa kohdalla siiven tyngät. Joka aamu hän toisti saman rituaalin, ja Ceciliasta tuntui, että tyngät olisivat kasvaneet, mutta ei niistä tullut koskaan siipiä. Viikossa Cecilia kyllästyi.

Muistutuksena siipien kasvattajalle hän alkoi pitää päällään kirpputorilta ostamaansa valtavankokoista miesten paitaa. Pitkät hihat vaikuttivat käärimättöminä melkein siiviltä, mutta ei niistä tietysti siiviksi ollut. Hän heilutteli käsiään, välillä hyvin nopeasti ja Ceciliasta tuntui, että ainakin hänen henkensä kohosi kovan räpyttelyn seurauksensa ainakin hieman ylöspäin. Mutta eivät alkaneet siivet kasvaa. Parissa päivässä kyllästyi Cecilia helteessä hikistyneeseen paitaansa.

Sitten hän keksi. Hän menee Kupittaan lintupuistoon, ja hakee siellä olevalta Suurelta Valkoiselta Riikinkukolta sulkia itselleen. Kenties siivet voi istuttaa tynkiin, vähän niin kuin puuntaimet maahan tai porkkanat penkkiin. Cecilia sai kynittyä riikinkukolta sen komeimmat sulat, mutta ei niiden asettelusta tynkiin tietysti mitään tullut. Tehtyään päivän töitä, Cecilia luovutti.

Ainoa mitä Cecilia saattoi enää tehdä oli ryhtyä enkeliksi. Ja hän tarttui hetkeen, ja muuttui enkeliksi. Tuosta vaan.

Linkki.

Cecilia. Simon & Garfunkel. YouTube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti