perjantai 22. elokuuta 2014

Siega: "Kaaosteoria" (2008)

Tarina tehokkaan ajankäytön ekspertistä, joka suhtautuu pakkomielteisesti elämän suunnittelemiseen. Kun kohtalo puuttuu peliin yllättävällä tavalla, hän joutuu tarkastelemaan oman onnellisuutensa ehtoja, rakkauttaan läheisiinsä ja anteeksiantoa toisella tavalla kuin ennen. (IMDb:ta mukaillen)

"Kaaosteoria" (2008) on draama ja komedia, elokuva, jonka on ohjannut Marcos Siega ja kirjoittanut Daniel Taplitz ja Kathy Gori. (Wikipedia)

     *      *     *

Frank Allen (Ryan Reynolds) luennoi työkseen yritysten ym. työntekijöille ajanhallinnasta, mihin kuuluu mm. listojen tekeminen tehtävistä asioista. Yhtenä aamuna kaikki menee sekaisin, kun hänen vaimonsa Susan (Emily Mortimer) hieman sekoittaa miehensä minuuttiaikataulua. Frank myöhästyy lautalta, ja luentotilaisuudesta, jossa hän puhuu - tosin myöhässä - suurelle joukolle ihmisiä.

Samana iltana ja yönä tapahtuu kaikkea, mikä mullistaa niin Frankin kuin Susanin ja heidän tyttärensä Jessen elämän, ainakin hetkeksi, täysin. Kaikesta tapahtuneesta seuraa se, että Frank tajuaa, että sattumalla ja yllätyksillä on oma osansa elämässä. Kaaos on osa elämän järjestystä.

Vähällä on kuitenkin, ettei synny murhia ja itsemurhia - ja vaikka mitä, mutta ennemmin onnella kuin taidolla vaikeista tilanteista selvitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti