sunnuntai 17. elokuuta 2014

Strause & Strause : "Aliens vs. Predator 2" (2008)

Toisiaan mättävät alienit ja predatorit laskeutuvat aluksineen pieneen, syrjäiseen amerikkalaiseen kaupunkiin. Ihmiset eivät osaa aavistaa mitään ja ovat hetkessä kahden kummallisen ihmisenkaltaisen lajin välisen sodan keskellä. Paikalliset ihmiset taistelevat epätoivoisesti omasta eloonjäämisestään ja saavat lopulta apua. (IMDb:tä mukaillen)

"Aliens vs. Predator 2" (2008) on "Alien vs. Predator" -elokuvan jatko-osa. Elokuvan ovat ohjanneet Colin Strause ja Greg Strause. (Wikipedia)

     *     *     *

Alienien ja predatorien 'kissa-hiiri' -leikki jatkuu vuoden 2004 USA:n Coloradossa, ja johtaa lopulta siihen että armeija pudottaa pikkukaupungin keskustaan ydinpommin, joka tuhoaa valloilleen päässeet ja lisääntyneet alienit. Myös tässä elokuvassa predatorit ja muutamat ihmiset löytävät yhteisen sävelen ja alkavat taistella yhteistä vihollista vastaan.

Epäselväksi tosin jää, mitä ihmiset pidemmän päälle hyötyvät yhteistyöstä predatorien kanssa? Joka tapauksessa yhteistyötä tekivät tälläkin kertaa vain muutamat ihmiset. Entä ovatko alienit todellinen ja laajamittainen uhka koko ihmislajille, sillä nehän tarvitsevat ihmisiä lisääntyäkseen? Elokuvan antama vastaus on itsestäänselvä: ihmisten nyt vain täytyy aina ja joka paikassa tappaa ja taistella, vaikka yhteistyöllä voisi päästä parempaan tulokseen.

Ihmisten kannalta tulos tälläkin kertaa näyttää hyvältä, sillä niin alieneista kuin predatoreista päästään ydinpommilla eroon, mikä vaatii vain yhden kaupungin uhrauksen asukkaineen. Toki he tilannearvion mukaan olisivat varmasti kuolleet muutenkin alienien ruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti