tiistai 19. elokuuta 2014

Twohy: "A Perfect Getaway" (2009)

Pari paria rakastavaisia on lomalla Havaijilla vain huomatakseen, että kolmas psykopaattipari kulkee heidän perässään ja murhaa turisteja samoilla saarilla. Vai miten se nyt oli... (IMDb:n mukaan)

"A Perfect Getaway" (2009) on amerikkalainen psykologinen trilleri, jonka on kirjoittanut ja ohjannut David Twohy

     *      *     *

Katsojia vedätetään melkein elokuvan loppuun asti armottomasti, mutta tarkka katsoja ehkä osaa aavistaa, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää. 

Niinpä tietysti, Cydney (Milla Jovovich) ja Cliff (Steve Zahn) ne sitten olivatkin ne pahikset. Tosin jossain vaiheessa vedätys on niin kömpelöä, että katsoja alkaa epäillä itseään. Olenko minä nyt ymmärtänyt jotain ihan väärin...

Matkailumainoksena Havaijin saarille elokuva toimii oikein hyvin, niin kuin esimerkiksi jotkut James Bond -elokuvat Etelä-Kiinan merelle ym. 

Vaelluksen aikana yhdellä saarista - mitä kamera seuraa lähes koko elokuvan ajan - toinen pari Nick (Timothy Olyphant) ja Gina (Kiele Sanchez) ovat päästä hengestään, mutta nokkela Gina tajuaa, että Cydney ja Cliff ovat poliisin Haivaijilla etsimät murhaajat. He ovat taitavasti suunnanneet huomion koko ajan itsestään toiseen saarella vaeltavaan pariin, jonka poliisi käy kopterillaan pidättämässä, minkä jälkeen varsinainen trilleri alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti