torstai 7. elokuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 336: "Tämä sinun täytyy jakaa!"


USA:n folkloristien "The American Folklore Society" -seuran siipien suojissa on 1980-luvulta lähtien toiminut pieni mutta hyvin kansainvälinen nykytarinoiden tutkimusta edistävä tieteellinen seura "The International Society for Contemporary Legend Research", jolla on säännöllisen epäsäännöllisesti netissä ilmestyvä uutislehti "FOAFTale News", jonka tämän vuoden ensimmäisestä - ja ehkä viimeisestä - numerosta bongasin lyhyen Facebookissa levinneen tarinan riekaleen.

Käänsin tekstipätkän suomeksi, ja julkaisin sen kirjastoni sivulla tähän tapaan:

"Tämä sinun täytyy jakaa"

Yhdessä Facebookin seinäkirjoituksessa varoitettiin siitä, miten vaarallista on nuolla kirjeitä. Eräs nainen viilsi kieleensä nuollessaan kirjekuorta. Kun kieli alkoi turvota, hän meni lääkäriin. Lääkäri löysi naisen lämpimästä kosteasta kielestä kirjekuoren liimapinnalta irronneita torakan munia. Luultavasti kirjekuoria tehtäessä liiman mukana munat tarttuvat kirjekuoriin - ja luultavasti tehtaiden varastoissa vilistää koko joukko torakoita! A - o
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lähde: FOAFTale News 1/2014. Legend in the news digest

     *    *    *

Kolmen ensimmäisen tunnin aikana tekstin oli lukenut 300 henkilöä, joten se oli selvästi yksi kesän eniten huomiota saaneita postauksia. Tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja oli niitäkin ehtinyt tulla kutakin muutamia. Epäilen että niin Facebookista kuin muutenkin netistä kannattaa tällaisia kaunokirjallisia tekstejä ottaa enemmänkin levitykseen. Ainakin kirjaston Facebookiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti